Autorid: Põllumajandus.ee , põllumajandus.ee • 3. september 2018

EKSO Calves Trading suurendas kasumit

EKSO tegeleb loomade kokkuostu ja müügiga
Autor: Postimees/Scanpix
Elusloomade kokkuostu, müügi ja transpordiga tegelev EKSO Calves Trading kaotas mullu käibes, ent teenis rohkem kasumit.

Enamik EKSO Calves Tradingust ehk kokku 90% kuulub Egrit Viitkinile, kes pälvis mulluses Äripäeva Rikaste TOPis 341. koha. Ülejäänud osaluse omanik on Birgit Järvis, kes on ametis ka ettevõtte ostujuhina.

Firma põhitegevusalad on kariloomade varumine, eksportimine, importimine, kasvatamine, samuti jahutatud ja külmutatud veise-, lamba- ja sealiha eksportimine ja importimine nii Eestisse kui ka teistesse Euroopa Liidu maadesse.

Kokku teeniti mullu käivet 3,8 miljonit eurot, mis on võrreldes 2016. aasta 4 miljoni euroga märgatav langus. Käibest 3,6 miljonit andis loomade hulgimüük ning 179 000 eurot transporditeenused.

EKSO Calves Tradingu puhaskasum tõusis aga 2016. aasta 236 400 euro juurest 255 500 euroni. Tõusu taga oli suuresti väiksem kulu kaupadele, toormele, materjalile ja teenustele, ent ka väiksemad tööjõukulud.

Nimelt oli firmal mullu 10 töötajat, samas kui aasta varem oli neid 11. Palgakulu jäi mullu alla 150 000 euro, ent aasta varem ulatus see üle 163 000 euro. Ühe töötaja kohta kuus oli palgakulu umbes 1248 eurot.

Dividendi omanikud EKSO Calves Tradingust välja võtta ei soovi ning nii jääb jaotamata kasumiks enam kui 1,2 miljonit eurot.

Äripäev AS

Jaga lugu
Pollumajandus.ee suurtoetajad:
Pollumajandus.ee toetajad:
Sigrid AunapPõllumajandus.ee juhtTel: 555 14 990
Kim LaanveeReklaamimüügi projektijuhtTel: 588 07 751