Autorid: Põllumajandus.ee , põllumajandus.ee • 3. september 2018
Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

Vello Tamm kolme hobusega Soome ja Eesti künnimeistriks

Vello Tamm
Foto: Jane Tamm
Samal ajal kui meie rakendisportlased võistlesid Hollandis MM-l ja traktoritega kündjad Saksamaal peetud künni maailmameistrivõistlustel käis Eesti tuntuim tööhobuste mees Vello Tamm vaikselt Soome hobukünnimeistrivõistlustel.

Friisi tõugu 6-aastase hobusega Marleen võitis meie kündja esikoha nii vabaklassis kui absoluutarvestuses.

Rootsi ardenni Sallinaga võitis Vello Tamm esimesed Eesti hobukünnivõistlused Kehtnas 2015. aastal. Sama hobusega Soome meistrivõistlustel 2017.aastal vabaklassis 2. koha ja üldarvestuises 3. koha.2016. aastal Eesti raskeveo hobusega Hämarik tuli Soome meistrivõistlustel vabaklassis 1. koht ja üldarvestuses 3. koht. Eesti meistrivõistlustelt Hämarikuga taas esikoht.

Kuna tööhobuste koolitamine nõuab pühendumist ja pidevat tegutsemist pole hobukünd Eestis levinud. Soomes eelnevad piirkondlikud võistlused ja meistrivõistlustele pääsevad parimad.

2015. aastal võistles Kehtnas 5 kündjat 2016. aastal kolm. Tänavused hobukünnimeistrivõistlused on Kehtnas 15. septembril kell 11. Registreerimine 12. septembrini [email protected]

Heino Laiapea

Kaspar Järvala Künniklubi

Liitu Põllumajanduse uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Liitu Põllumajanduse uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Meelika Sander-SõrmusPõllumajandus.ee juhtTel: 555 33 789
Jaanus SarapuuReklaami projektijuhtTel: 5166 960