Autor: Meelika Sander-Sõrmus • 13. september 2018
Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

Äripäeva raadios: Raul Rosenberg ja Roomet Sõrmus rääkimas põuast ja riskide maandamisest

Teravilja saak tänavu veerandi võrra väiksem
Foto: Meelika Sander-Sõrmus
Põllumajandus-Kaubanduskoja (EPKK) ulatusliku uuringu tulemusi, mille eesmärgiks oli välja selgitada põuakahjude suurus ning sellest tulenev tänavune saagiprognoos, tutvustab täna kell 15.00 algavas raadiosaates Kasvupinnas EPKK juhatuse esimees Roomet Sõrmus.

„Teravilja keskmine saagikus jääb sellel aastal ligi 40% madalamaks kui möödunud aastal,“ kommenteeris koja poolt läbiviidud uuringut Sõrmus. „Üheksa tootjat kümnest ütles, et nende ettevõttes kujuneb tänavune teraviljasaak rohkem kui 30% mullusest väiksemaks. Seejuures on saagikuse varieeruvus väga suur – sõltuvalt kultuurist ja piirkonnast kõigub hektarisaak tonnist kuni 6 tonnini. Võrreldes möödunud aastaga on oodata pea kõikide kultuuride saagikuse suurt langust, vaid kaunviljade olukord on mõnevõrra parem.“ Ta lisas, et kõige suuremal pinnal kasvatatava suviodra saagikus jääb möödunud aastaga võrreldes lausa 45% väiksemaks. Nii saab prognoosida kolmandiku võrra väiksemat kogusaaki.

MES alustab taotletud käibekapitali laenude väljamaksmist

Kuidas saada käibekapitali laenu?

Mida siis teha: saagid väiksed – tulud väiksed. Kuidas ära majandada? Maaelu Edendamise Sihtasutuse juhatuse esimees Raul Rosenberg räägib võimalustest kuidas tootja saab oma riske hajutada ja millist abi saab pakkuda MES.

Vestlust juhib Eesti Põllumajandus-Kaubanduskojajuhatuse liige Vahur Tõnissoo.

Kuula saadet SIIT.

Saadet toetab Bayer OÜ.

Liitu Põllumajanduse uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Liitu Põllumajanduse uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Meelika Sander-SõrmusPõllumajandus.ee juhtTel: 555 33 789
Jaanus SarapuuReklaami projektijuhtTel: 5166 960