Autorid: Põllumajandus.ee , põllumajandus.ee • 19. oktoober 2018
Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

Leedu, Läti, Poola ja Tšehhi farmerid avaldasid Brüsselis meelt

Meeleavaldus Brüsselis
Foto: Leedu Vabariigi presidendi kantselei
Leedu, Läti, Poola ja Tšehhi farmerid avaldasid neljapäeval Brüsselis meelt ja nõudsid Euroopa Liidult suuremaid otsetoetusi.

Leedu põllumajanduskoja esimees Arūnas Svitojus sõnas BNSile, et nende soov on tõsta otsetoetused Euroopa Liidu keskmiste tasemele.

"Me oleme pikalt elanud lubadustega võrdsetest majandustingimustest, kuid Leedu saab hetkel vähem kui 70 protsenti EL-i keskmisest, kuigi oli plaanis, et me jõuame selle ajaga vähemalt 90 protsendini keskmisest," sõnas ta sel nädalal toimunud pressikonverentsil.Leedu põllumehed on korraldanud neli samasisulist meeleavaldust alates 2013. aastast, kui nad said otsetoetust 144 eurot hektari kohta. Toetus Leedu farmeritele tõuseb 2019. aastaks 181 euroni hektari kohta, EL-i keskmine on 266 eurot hektari kohta.Järgmine samalaadne meeleavaldus võib toimuda Brüsselis detsembris.

Liitu Põllumajanduse uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Liitu Põllumajanduse uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Meelika Sander-SõrmusPõllumajandus.ee juhtTel: 555 33 789
Jaanus SarapuuReklaami projektijuhtTel: 5166 960