• 06.11.18, 13:49
Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine

Anne Mere: meil avaneb võimalus hakata Hiina linnuliha eksportima

Täna, 6. novembril allkirjastati Eesti ja Hiina vahel linnuliha protokoll, mis lubab alustada Eesti linnuliha eksporti Hiina turule.
Anne Mere
  • Anne Mere
  • Foto: Oleg Harchenko
„Hiina ekspordiloa taotlemisprotsess võttis aega keskeltläbi poolteistaastat, mille käigus auditeerisid Hiina vastavad ametid HKScan Estonia kogu linnuliha tootmise väärtusahelat alates sööda tootmisest ja haudejaamast kuni broilerifarmideni ja Tabasalu lihatööstuseni. Lisaks pikale auditeerimisprotsessile on Hiinal ranged nõuded tootmisetappidele ja liha kvaliteedile tervikuna ning see näitab meie kodumaise linnuliha kõrget taset,“ ütles HKScan Estonia juhatuse esimees Anne Mere
„Tahame omalt poolt tänada Maaeluministeeriumi ja Veterinaar- ja Toiduametit, kes juhtisid auditeerimisprotsessi kiirelt ja kõrgel tasemel. Tänane linnuliha protokolli allkirjastamine on hea näide koostööst riigi ja ettevõtete vahel ühise eesmärgi nimel,“ rõhutas Mere.
Täna ekspordib HKScan Estonia Hong Kongi kanavarbaid ja –tiibu. „Kuid arvestades Hiina turu avanemist ja Aasia turu suurust, siis näeme kindlasti edasisi võimalusi tootevalikut laiendada. Põhjamaise puhta looduse ja siin kasvatatud liha kõrge kvaliteet on teada kaugetes piirkondades ja nende turgude potentsiaal on meie jaoks tohutult suur,“ lisas Mere.

Artikkel jätkub pärast reklaami

Seotud lood

  • ST
Sisuturundus
  • 10.06.25, 16:08
Suursaagi ootuses: mis saab hinnast ja kvaliteedist?
Scandagra Eesti viljaäri juht Marge Pähkel ja teravilja ostujuht Urbo Vilibert tõid stuudiosse värske pildi Eesti ja maailma viljaturust. Põldude olukord Eestis on hetkel muljetavaldav – taliviljad on tihedad kui mets ning taliraps õitseb pikalt ja rikkalikult. Loodetav suur saak seab aga surve alla logistika, kuivatamise ja ladustamise. Urbo Vilibert rõhutas, et päikest on saagi küpsemiseks veelgi vaja, kuid koristuseks tuleb valmis olla – vastasel juhul võib vili minna hapuks juba platsil.

Hetkel kuum

Liitu uudiskirjaga

Telli uudiskiri ning saad oma postkasti päeva olulisemad uudised.

Tagasi Põllumajandus esilehele