Autor: Meelika Sander-Sõrmus • 4. jaanuar 2019
Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

PMA annab teada muudatustest seemnekasvatuses

Kaer
Foto: Meelika Sander-Sõrmus
Alates 01.01.2019 väljastab Põllumajandusamet (PMA) sertifitseerimise nõuetele vastavale seemnepartiile sertifitseerimise otsuse ning nõuetele mittevastavale seemnepartiile sertifitseerimata jätmise otsuse. Seemnetunnistusi enam sellisel kujul ei väljastata, küll aga on sertifitseerimise otsusel olemas sama info, mis senisel seemnetunnistusel.

Vastavalt haldusmenetluse seadusele peab haldusorgan enne menetlusosalise suhtes sellise toimingu sooritamist, mis võib kahjustada tema õigusi (seemnepartii sertifitseerimata jätmine), andma talle võimaluse arvamuste ja vastuväidete esitamiseks. Selleks saadab PMA seemnepartii sertifitseerimata jätmise otsuse eelnõu läbi dokumendihaldussüsteemi (WDT) seemnepartii sordi omanikule, esindajale või säilitajale kui sertifitseerimise taotlejale ning ootab arvamusi ja vastuväiteid kolme tööpäeva jooksul. Otsus vormistatakse peale kolme tööpäeva möödumist arvestades esitatud arvamusi ja vastuväiteid.

Seemnete sertifitseerimise menetlus on seemne või paljundusmaterjali sordi omaniku, esindaja või säilitaja taotluse alusel tehtav haldusmenetlus, mille lõpuks peab PMA kui haldusorgan tegema otsuse, kas seemnepartii sertifitseerida või jätta sertifitseerimata. Otsusel kuvatakse muude oluliste andmete hulgas ka seemnepartiile väljastatavate etikettide numbrite vahemik.

Muudatus tuleneb vajadusest tagada rakendusdirektiivi (EL) 2016/317 eesmärgi – etikettide jälgitavuse – saavutamine.

Küsi lisainfot:

Piia Puusepp

[email protected]

5101079

 

Liitu Põllumajanduse uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Liitu Põllumajanduse uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Meelika Sander-SõrmusPõllumajandus.ee juhtTel: 555 33 789
Jaanus SarapuuReklaami projektijuhtTel: 5166 960