Autor: Meelika Sander-Sõrmus • 4. jaanuar 2019

PMA annab teada muudatustest seemnekasvatuses

Kaer
Foto: Meelika Sander-Sõrmus
Alates 01.01.2019 väljastab Põllumajandusamet (PMA) sertifitseerimise nõuetele vastavale seemnepartiile sertifitseerimise otsuse ning nõuetele mittevastavale seemnepartiile sertifitseerimata jätmise otsuse. Seemnetunnistusi enam sellisel kujul ei väljastata, küll aga on sertifitseerimise otsusel olemas sama info, mis senisel seemnetunnistusel.

Vastavalt haldusmenetluse seadusele peab haldusorgan enne menetlusosalise suhtes sellise toimingu sooritamist, mis võib kahjustada tema õigusi (seemnepartii sertifitseerimata jätmine), andma talle võimaluse arvamuste ja vastuväidete esitamiseks. Selleks saadab PMA seemnepartii sertifitseerimata jätmise otsuse eelnõu läbi dokumendihaldussüsteemi (WDT) seemnepartii sordi omanikule, esindajale või säilitajale kui sertifitseerimise taotlejale ning ootab arvamusi ja vastuväiteid kolme tööpäeva jooksul. Otsus vormistatakse peale kolme tööpäeva möödumist arvestades esitatud arvamusi ja vastuväiteid.

Seemnete sertifitseerimise menetlus on seemne või paljundusmaterjali sordi omaniku, esindaja või säilitaja taotluse alusel tehtav haldusmenetlus, mille lõpuks peab PMA kui haldusorgan tegema otsuse, kas seemnepartii sertifitseerida või jätta sertifitseerimata. Otsusel kuvatakse muude oluliste andmete hulgas ka seemnepartiile väljastatavate etikettide numbrite vahemik.

Muudatus tuleneb vajadusest tagada rakendusdirektiivi (EL) 2016/317 eesmärgi – etikettide jälgitavuse – saavutamine.

Küsi lisainfot:

Piia Puusepp

[email protected]

5101079

 

Pollumajandus.ee suurtoetajad:
Pollumajandus.ee toetajad:
Liitu Põllumajanduse uudiskirjaga!
Meelika Sander-SõrmusPõllumajandus.ee juhtTel: 555 33 789
Turunduslahenduste osakondTel: 6670 105