Autor: Põllumajandus.ee • 20. veebruar 2019
Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

Luua Metsanduskooli metsakasvatuse eriala vastuvõtt oli aegade edukaim

Luua metsanduskoolis algas sel nädalal õppetöö metsakasvatuse erialal. Õppesse soovijaid oli üle kahe korra planeeritust rohkem, kool avas kavandatud ühe õpperühma asemel kaks õpperühma.
Luua metsanduskoolis algas sel nädalal õppetöö metsakasvatuse erialal.tsõllu
Foto: Meelika Sander-Sõrmus

Metsakasvatuse erialal on õpe mittestatsionaarne ehk koolis käiakse õppesessioonidel. See õppevorm sobib eriti hästi juba töötavatele täiskasvanud inimestele. Metsakasvatuse kursuse juhendaja-õpetaja Dimitri Randoja sõnas, et suurem osa õppimist alustanutest on ise metsaomanikud. „Tegu on metsandusega juba kokku puutunud inimestega, mitmed neist majandavad ka ise oma metsa. Õppima tõi nad soov saada juurde uusi teadmisi ja oskusi. Teemad, mille vastu huvi tuntakse, on traditsioonilised metsandusteemad – metsakasvatus, hooldusraied, uuendamine. Eelkõige soovitakse saada praktilisi oskusi ja seda metsakasvatuse erialal õppimine ka annab,“ rääkis Randoja.

Metsaomanike soov õppida üllatas heas mõttes ka kooli. „Esialgu planeerisime grupi suuruseks kuusteist õppijat. Kui aga avaldusi muudkui laekus ja laekus, oli selge, et kuueteistkümne õpilasega me piirduda ei saa. Nii avasimegi kaks gruppi,“ rääkis Luua metsanduskooli direktor Haana Zuba-Reinsalu. Kokku laekus 42 avaldust, reaalselt õppima asus 35 õpilast. Õpe metsakasvatuse erialal kestab aasta ning kooli lõpetaja sooritab erialase kutseeksami (3. tase).

Luua Metsanduskool on riigi kutseõppeasutus, kus õpe toimub nii statsionaarses (kooli- ja töökohapõhises) kui mittestatsionaarses õppevormis ning kolmes õppekavarühmas - metsandus, aiandus ja loodusturism.

Liitu Põllumajanduse uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Liitu Põllumajanduse uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Meelika Sander-SõrmusPõllumajandus.ee juhtTel: 555 33 789
Jaanus SarapuuReklaami projektijuhtTel: 5166 960