Autor: Põllumajandus.ee • 20. veebruar 2019
Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

Selgusid 2018. aasta parim piimakarja- ja lihaveisekarjakasvataja

Täna, 20. veebruaril kell 13.00 toimub maaeluministeeriumis Eest Vabariigi aastapäevale pühendatud aktus, kus maaeluminister Tarmo Tamm annab üle ministeeriumi teenetemärgid ja Maaelu Edendamise Sihtasutuse (MES) juhatuse esimees Raul Rosenberg kuulutab välja 2018. aasta parima piimakarja- ja lihaveisekarjakasvataja.
Aunimetuse parim piimakarjakasvataja 2018 saaja on Siim Riisenberg
Foto: Eva Burm

Aunimetuse parim piimakarjakasvataja 2018 saaja on Siim Riisenberg Kehtna Mõisa osaühingust. Raplamaal asuvas Kehtna Mõisa OÜ piimakarjas on aastalehmi 591, keskmine piimatoodang lehma kohta 10 502 kg ja piima somaatiliste rakkude arv 204 tuhat. Siim Riisenberg on Kehtna Mõisas tegutsenud juba ligi 17 aastat, viimased kaks aastat on ta täitnud tegevjuhi ülesandeid. 2018.aastal valmis Kehtna Mõisa OÜl uus farmikompleks.

Aunimetuse parim lihaveisekarjakasvataja 2018 saajad on Tiina ja Ivo Tomson
Foto: Eva Burm

Aunimetuse parim lihaveisekarjakasvataja 2018 saajad on Tiina ja Ivo Tomson, kes esindavad Vilsi Anguse kaubamärki. Valgamaal tegutsevad Tomsonid alustasid aberdiin-anguse tõugu lihaveiste kasvatamist seitse aastat tagasi, täna on Vilsi Anguse karjas 104 veist, keda kasvatatakse mahepõllumajandusereegleid jälgides. Veisekasvatusega alustamise hetkest on Vilsi Angus pühendunud parima aretusfarmi loomisele, mille peamiseks eelduseks on olnud geenipuhaste tõupullide ja nende geneetilise materjali soetamine.

„Edukate loomakasvatusettevõtete eesotsas on üha rohkem noori põllumehi, kes on pereliikmed ja jätkavad oma vanemate alustatud tööd, või siis uued tulijad, kes on investeerinud esivanemate maadele, et seal põllumajandusettevõtlusega alustada,“ ütles MES juhatuse liige Raul Rosenberg ning lisas 2018.aasta aunimetuse pälvinute kohta „Mõlema aunimetuse saaja tootmine on eeskujulik ja nad paistavad silma julgusega investeerida tulevikku.“

Maaelu Edendamise Sihtasutuse algatusel antakse parima piimakarjakasvataja aunimetust välja juba 19. korda ja parimat lihaveisekarjakasvataja aunimestust 13. korda järjest.

TASUB TEADA

Maaelu Edendamise Sihtasutuse eesmärk on toetada ja elavdada Eesti maapiirkonna ettevõtlust ja kujundada maaelu mainet. Aunimetuste väljaandmise eesmärk on tunnustada innovaatilist ja efektiivset tootmist ning avaldada tunnustust tehtud töö eest. Rohkem infot leiab Maaelu Edendamise Sihtasutuse kodulehelt www.mes.ee.

Liitu Põllumajanduse uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Liitu Põllumajanduse uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Meelika Sander-SõrmusPõllumajandus.ee juhtTel: 555 33 789
Jaanus SarapuuReklaami projektijuhtTel: 5166 960