Autor: Põllumajandus.ee • 20. veebruar 2019
Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

Riigikogu jättis Keskkonnameti ja Keskkonnainspektsiooni ühendamata

Keskkonnameti ja Keskkonnainspektsiooni ühendamiseks vajalikud seadusemuudatused ei saanud täna Riigikogus kokku vajalikku hulka poolthääli.
Keskkonnateemasid hakkavad menetlema ikkagi 2 organisatsiooni.
Foto: pixabay

„Kurb, et osal Riigikogu liikmetel ei jätkunud julgust ega riigimehelikkust teha ära tükk riigireformi,“ märkis keskkonnaminister Siim Kiisler. „Ühendameti loomisel oleks Eestis tekkinud keskkonnaküsimuste tugev kompetentsikeskus. Kahe põimunud ülesannetega asutuse ühendamine oleks teinud palju lihtsamaks inimeste suhtluse riigiga.“

Keskkonnaministeeriumi kantsler Meelis Münt märkis, et ministeerium peab kahe oma haldusala asutuse ühendamist jätkuvalt mõistlikuks. Kõik ettevalmistused ühendameti loomiseks on tehtud, see oli valmis tööd alustama 1. aprillil. „Kui ühendamisele tekib edaspidi poliitiline toetus, läheme sellega kindlasti edasi,“ ütles Münt.

Plaani järgi tekib Keskonnaameti ja Keskkonnainspektsiooni ühendamisel ligi 550 töötajaga Keskkonnaamet, mis hakkab täitma mõlema asutuse seniseid põhifunktsioone. Asutus peab olema esindatud kõikides maakondades ja jätkuvalt on olemas ööpäev läbi toimiv valveteenistus. Järelevalve sõltumatus on ühendametis tagatud struktuuri abil: korraldav ja järelevalve pool hakkavad olema eraldatud erinevate peadirektori asetäitjate alluvuses.

Keskkonnameti ja Keskkonnainspektsiooni ühendamine eeldab Vabariigi Valitsuse seaduste ja teiste seaduste muutmist. Selleks on lõpphääletusel tarvilik Riigikogu koosseisu häälteenamus ehk 51 häält. Muudatuste poolt hääletas täna 39 saadikut ja vastu 16 saadikut, üks saadik jäi erapooletuks ning kolm jättis hääletamata.

Liitu Põllumajanduse uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Liitu Põllumajanduse uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Meelika Sander-SõrmusPõllumajandus.ee juhtTel: 555 33 789
Jaanus SarapuuReklaami projektijuhtTel: 5166 960