Hajaasustuse programm toetab maaperesid

Toetuse abil saab korrastada ka juurdepääsuteid.
Toetuse abil saab korrastada ka juurdepääsuteid.

Tänavu toetab keskvalitsus hajaasustuse programmi 1,8 miljoni euroga, vähemalt sama palju raha eraldavad toetusteks veel kohalikud omavalitsused oma eelarvetest.

„Linnas elades ei kujuta me elu ettegi voolava kraanivee ja elektrita, kuid üle Eesti elab veel üksjagu peresid, kellele see on kättesaamatu luksus,“ ütles regionaalhalduse minister Janek Mäggi. „Nii ei peaks see kindlasti olema. Toetame taas inimesi, kellel selleks investeeringuks raha napib."

Hajaasustuse programmi toel on võimalik välja ehitada veesüsteem ja kanalisatsioon, teha korda koduõuele viivad juurdepääsuteed või paigaldada autonoomne elektrisüsteem. Statistikaameti andmetel on programmi elluviimise perioodi jooksul järjest vähenenud nende maapiirkonnas elavate perede osakaal, kellel puudub kanalisatsioon või voolav vesi.

Toetust saab taotleda elukohajärgsele majapidamisele, kuhu taotleja oli sisse registreeritud selle aasta 1. jaanuari seisuga. Programmist on võimalik toetust saada kuni 6500 eurot majapidamise kohta ja taotleja omafinantseering peab moodustama vähemalt 33 protsenti projekti maksumusest. Kohalikud omavalitsused otsustavad programmis osalemise ise ning taotlusvoor avatakse nendes omavalitsustes, mis on valmis programmi rahastamises ja rakendamises osalema.

Hajaasustuse programmi taotlusvoor on avatud tänavu 11. märtsist kuni 13. maini. Taotlused tuleb esitada kohalikule omavalitsusele. Täpsema info leiab kohalike omavalitsuste kodulehtedelt.

Lisainfot leiad SIIT.

Osale arutelus

Põllumajandus.ee toetajad:

Raadio ettevõtlikule inimesele

Hetkel eetris

Jälgi Pollumajandust sotsiaalmeedias

RSS

Põllumajandus.ee toetajad:

Valdkonna töökuulutused

LAANEKURU OÜ otsib sihikindlat TEGEVJUHTI

Tammiste Personalibüroo OÜ

15. aprill 2019

Uudised