Autor: Põllumajandus.ee • 18. märts 2019
Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

21. märtsini saab e-PRIAs taotleda loomakasvatuse üleminekutoetusi

Taotluste vastuvõtt algas 2. märtsil ja tänaseks on PRIAle laekunud 1 794 taotlust. Möödunud aastal oli taotlejaid 3 336. Piimalehma kasvatamise otsetoetust saab taotleda hilinenult veel 15. aprillini, aga siis väheneb toetus 1% võrra iga hilinetud tööpäeva kohta.
Piimalehma kasvatamise otsetoetust on võimalus saada kuni 400 piimalehma pidajal.
Foto: Meelika Sander-Sõrmus

Piimalehma kasvatamise otsetoetust on võimalus saada kuni 400 piimalehma pidajal. Toetuse eesmärk on tõsta loomapidajate konkurentsivõimet ja motivatsiooni jätkata põllumajandussektoris.

Üleminekutoetust ute ja ammlehma kasvatamiseks saavad vastavate loomade pidajad. Uttesid peab taotleja nimel registris olema vähemalt 10, ammlehmade arvule piirmäära ei ole.

Loomakasvatuse üleminekutoetuste eesmärgiks on tasandada põllumajandustootjate sissetuleku erinevusi võrreldes teiste Euroopa Liidu liikmesriikide põllumajandustootjatega.

Veise, piima ja ute üleminekutoetust saavad vastavat toetusõigust omavad taotlejad. Tootmisest lahtiseotud üleminekutoetusi makstakse selleks, et tootjad endiselt põllumajandussektoris jätkaksid, planeerides tootmist pigem turunõudlusest kui saadaolevaist tootmistoetustest lähtudes.

Toetuste saamise tingimused on kirjeldatud PRIA kodulehel.

Toetusõigused on määratud varasematel aastatel kindlaks tehtud andmete põhjal. Määratud toetusõiguste andmed on PRIA kodulehel – sealt saab igaüks talle määratud toetusõigusi kontrollida.

e-PRIA teenuste kasutamise abiinfo on kättesaadav vanas e-PRIAs samm-sammult toiminguid tehes. Abi saab PRIA otsetoetuste infotelefonil 737 7679. PRIA teenindusbüroodes on klientidele kasutada kliendiarvutid ning kliente aidatakse e-PRIA kasutamisel E – N kella 9.00 – 16.00.

Üleminekutoetused määrab ja maksab PRIA välja juunis ning piimalehma kasvatamise otsetoetuse detsembris.

Liitu Põllumajanduse uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Liitu Põllumajanduse uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Meelika Sander-SõrmusPõllumajandus.ee juhtTel: 555 33 789
Jaanus SarapuuReklaami projektijuhtTel: 5166 960