Autor: Meelika Sander-Sõrmus • 3. aprill 2019

Proovi kõige uuemat puhist

Väga harva tuleb turule uusi taimekaitsevahendeid, sest nende loomine on nii aja- kui ressursimahukas. Tänavusel talveseminaril tutvustas BASF täiesti uut puhist Kinto® Plus, mis sisaldab kolme toimeainet - tritikonasooli, fluksapüroksaadi ja fludioksoniili.
Tänapäevane puhis annab taimele elujõu ja korraliku stardi kiireks kasvuks.
Autor: Pixabay

Kui taime kasvu vaadata kronoloogilises vaatevinklis, siis esimene fungitsiid on puhis. „Puhitakse seepärast, et see on odavaim ja lihtsaim haigustõrje ning sellega me kindlustame oma saagiootuse. BASFi Kinto® Plus annab laiapõhise kaitse nõgihaiguste, lumiseene ja fusarioosi vastu. Uus puhis ei pidurda idanemist ega tärkamist, ei teki taimede tärkamisstressi. Pigem annab tänapäevane puhis taimele elujõu ja korraliku stardi kiireks kasvuks,“ rääkis BASF Agricultural Solutions agronoom Alo Põldmaa ja lisas, et enne toote turule lubamist on tehtud erinevaid katseid Eestis ja mujal Baltikumis ning Saksamaal.

Seega tõrjub Kinto® Plus teraviljade seemnetega ja mullas levivaid haiguseid. Puhtimisel moodustub seemne ümber tugev punase värvusega ühtlane kate, mis aitab vähendada tolmu teket ja parandab seemnete voolavust. „Voolavus ja tolmu tase puhise puhul on oluline, sest me tahame, et külv sujuks põllul ja et sujuks ka puhtimisprotsess eelnevalt. Kui tolmulevik on viidud miinimumini, siis sellega kaitseme nii ennast kui keskkonda,“ täiendas Põldmaa.

Vaata videot: Kuidas toimib Kinto® Plus

Jaga lugu
Pollumajandus.ee suurtoetajad:
Pollumajandus.ee toetajad:
Sigrid AunapPõllumajandus.ee juhtTel: 555 14 990
Kim LaanveeReklaamimüügi projektijuhtTel: 588 07 751