Autor: Põllumajandus.ee • 14. aprill 2019
Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

Läänemaa farmid püsivad ukrainlaste toel

Foto: Andras Kralla
Lõuna-Läänemaal asuv Kirbla piimafarm on ukrainlasi palganud juba kaks aastat, sest kohapealt pole töötajaid võtta, kirjutab Lääne Elu.

Läänemaa suuremad piimafarmid on Kirbla, Nigula ja Palivere. Kolmest suuremast farmist kahes töötavad ukrainlased – Kirbla farmi 31 töötajast on neli ukrainlased ning Nigula farmi 25 töötajast kaks tulevad Ukrainast. Kui Nigula piimafarm hakkas ukrainlasi palkama mullu, siis esimesed ukrainlased võeti Kirbla farmi tööle juba kaks aastat tagasi.

Kirbla piimafarmi loomakasvatusjuhil Anne Põldäärel leidub ukraina tööliste kohta vaid kiidusõnu.

Pikemalt saab lugeda Lääne Elust.

Liitu Põllumajanduse uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Liitu Põllumajanduse uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Meelika Sander-SõrmusPõllumajandus.ee juhtTel: 555 33 789
Jaanus SarapuuReklaami projektijuhtTel: 5166 960