Autorid: Meelika Sander-Sõrmus, Põllumajandus.ee • 24. aprill 2019
Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

Dotnuva Baltic näitab CASE IH ja Kvernelandi tehnikat

Maamessil näitab põllutehnikamüüja CASE IH ja Kvernelandi tehnikat. Dotnuva Baltic AS on nüüd ka Arska teraviljaseadmete ainuesindaja Eestis, selle tõestuseks kerkib messiplatsile Arska SW348 mobiiilne teravilja portsjonkuivati.
Maamessil näitab põllutehnikamüüja CASE IH traktoreid.
Foto: Dotnuva Baltic

Case IH masinast on messil võimas rootorkombain Axial-Flow 9240. Samuti saab näha ja katsuda RB 545 pressi, mis eristub varasematest mudelitest muutunud välimuse, veel tõhusama rootori ning sidumissüsteemi poolest. Traktoritest on kohal Luxxum ning “Aasta Traktori” tiitliga pärjatud Magnum, Optum ja Maxxum.

Täiesti uus Kverneland 53100 MT Vario liblik-niiduk paistab silma suure tootlikkusega tänu uuele vedrustuse süsteemile, 10,20 meetrise töölaiusele ja hüdrauliliselt muudetavale töö- ja ülekatte laiusele. Niiduk on varustatud Kvernelandi uue vedrustuse süsteemiga QuattroLink. Niiduseade on vedrustatud nelja järeljooksuga õõtshoovaga, mis võimaldab tal sõltumatult liuelda põllul ja kohanduda täpselt ja kiiresti iga ebatasasusega.

Kombikülvik Kverneland U-Drill 4000+ on mõeldud nii teravilja- kui ka väetise külvamiseks. Unikaalne keskraami kontseptsioon, pikk tiisel, automaatselt käivituv põlluotsa automaatika ja täiuslik ISOBUS elektroonika teevad sellest masinast parima külviku. Sik-sak kujuliselt paigutatud tihendusrattad ei lase külgedel suuri mullavalle tekkida ning seemnete külvamise sügavus on ühtlasem. Uued CD ketasseemendid on ainulaadsed oma tugeva konstruktsiooni ja kitsa disaini poolest.

Kverneland Exacta TLX GEOSPREAD väetiselaotur on peaaegu sama varustusega kui Exacta TL GEOSPREAD, kuid sellel on muudetud CentreFlow süsteemi, millel on 8 suure mahutavusega laba, kindlustamaks ideaalset laotusühtlust ka väga suurtel kiirustel. 1 meetri laiuste sektsioonidega, 4 kaaluanduri ja referentsanduriga suudab Kverneland Exacta TLX GEOSPREAD laotada suure kiirusega kõikides tingimustes.

Lisaks on Kvernelandi masinatest kohal uue põlvkonna nutiader Kverneland 2500S i-Plough® ja iXTrack T3 taimekaitseprits.

Nutiader Kverneland 2500S i-Plough on saanud mitu uuendust.
Foto: Meelika Sander-Sõrmus

Uus nutiader on saanud sel aastal mitu uuendust. Nüüd paneb nutiader kõik sahad maha ühel joonel, nii ei jää enam põllu serva “hambaid” ja nüüd saab adra külge panna pakkeri (Packomati®) tihendusrulli, mis teeb ära nii kultiveerimise kui mulla tihendamise. See tähendab, et põld saab ühe töökäiguga külvikõlbulikuks ja põllumees hoiab kokku aega ning raha.

Näha saab ka Arska mobiilset teravilja portsionkuivatit. Dotnuva Baltic AS on nüüd Arska teraviljaseadmete ainuesindaja Eestis, selle tõestuseks kerkib messiplatsile Arska SW348 mobiiilne teravilja portsjonkuivati, mis on äärmiselt kiiresti ja lihtsasti paigaldatav. Dotnuva Balticu meistrite käe all valminud juhtkilp on lihtne ja mugav kasutamiseks igale kasutajale. Kuivatil on soojusvahetiga 400 kW võimsusega vedelkütte ahi, peenseemnesõel, eelpuhasti ja palju muudki.

<strong >Näha saab ka Arska mobiilset teravilja portsionkuivatit.</strong>
Foto: Dotnuva Baltic
Liitu Põllumajanduse uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Liitu Põllumajanduse uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Meelika Sander-SõrmusPõllumajandus.ee juhtTel: 555 33 789
Jaanus SarapuuReklaami projektijuhtTel: 5166 960