Autor: Põllumajandus.ee • 25. aprill 2019
Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

Erametsapäeval jagati tiitleid ja tänukirju

24. aprillil tähistati Tartus erametsapäeva. Eesti Erametsaliit ja Erametsakeskus kutsusid sel puhul koostööpartnerid AHHAA keskusesse ühistegevuse lühiseminarile, mille järel jagati tänukirju erametsasektori tublimatele.
Fotol vasakult Erametsakeskuse esindaja Indrek Jakobson, erametsasõbra tiitli saanud Margus Kohava ja Eesti Erametsaliidu juhatuse esimees Mikk Link.
Foto: Kristiina Viiron

„Erametsanduses tegutseb palju kiitust väärivaid inimesi ja organisatsioone, kelle igapäevane töö tuhandete metsaomanike elu lihtsamaks muudab ja kogu sektori käekäiku edendab,“ selgitas Erametsakeskuse juht Jaanus Aun, miks iga-aastast tunnustamisüritust korraldatakse. „Tänagi andsime tänukirjad pikaajalise panuse eest erametsasektori arendamisel. Nii Ülle Lälli kui ka Keskühistu Eramets vedajate varasema töö tulemused on tunda veel pärast mitut põlvkonda,“ lisas ta.

Jaanus Aun märkis, et alati püütakse esile tõsta ka neid inimesi, kes metsanduse olulisust avalikkusele selgitada aitavad. „Peeter Krimm on õppinud metsamees ja metsaomanik, kelle sulest ilmunud arvamuslood paljusid metsandusele ja metsaomanikuks olemisele teistsuguse pilguga vaatama panna võiksid,“ rõõmustas Aun metsaomaniku aktiivsuse üle oma elukutse tutvustamisel.

Erametsaliidu juhatuse esimees Mikk Link nentis, et sektorit ei saa edendada vaid seestpoolt, palju on mõjutajaid ka väljapoolt. „Andsime erametsasõbra tiitli puidutööstusettevõtjale Margus Kohavale, kelle nimi on kindlasti tuttav seoses hiljutiste rafineerimistehase plaanidega, kuid kelle panus puidutööstusesse ja puiduturu stabiilsuse kasvatamisse on oluliselt pikaajalisem. Loodame, et ka täna sahtlisse pandud tehaseprojektist saab tulevikus üks metsatööstuse lipulaevadest. See parandaks erametsaomanike puidutoodangu turustamisvõimalusi ning annaks kindlustunnet oma metsa kasvatamisse investeerida,“ rääkis Link tugeva puidutööstuse olulisusest metsaomanike jaoks.

Eesti Erametsaliidu ja Erametsakeskuse tänukirja said tänavusel erametsapäeval:

Peeter Krimm erametsanduse ja metsaomanikuks olemise asjatundliku tutvustamise eest;

Ülle Läll suure panuse eest nõuandeteenuse arendamisel ja selle kvaliteedi tõstmisel;

Keskühistu Eramets metsandusliku ühistegevuse arendamise ja metsaomanike majanduskoostöö edendamise eest.

Erametsasõbra tiitel anti mitmete puidutööstusettevõtete käimatõmbajale Margus Kohavale.

Liitu Põllumajanduse uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Liitu Põllumajanduse uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Meelika Sander-SõrmusPõllumajandus.ee juhtTel: 555 33 789
Jaanus SarapuuReklaami projektijuhtTel: 5166 960