Autor: Põllumajandus.ee • 26. aprill 2019

Dirhami kalasadamate päeval näeb Koržetsit ja Winny Puhhi

Sel laupäeval, 27. aprillil toimub Läänemaal Dirhami sadamas avatud kalasadamate päeva esindusüritus. Kokku osaleb üritusel 22 sadamat üle Eesti.
Eelmisel aastal toimus avaüritus JAPSi kail Pärnus.
Foto: Meelika Sander-Sõrmus

Perepäev algab kell 8 hommikul, mil saab otse kaluritelt värsket kala osta. Dirhami ürituse ametlik osa toimub kell 11, mil külalisi tervitavad korraldajate ja Maaeluministeeriumi esindajad. Pärast tervitusi esineb ansambel Winny Puhh. Päeva jooksul valmistavad kalakokad Vladislav ja Kaarel Koržets erinevaid kohalikke kalatoite ja toimub palju muud.

„Kõik külastajad, kel on plaan kala soetada, võiksid endaga kaasa haarata anuma, kuhu kala sisse panna,“ ütles avatud kalasadamate programmide koordinaator Toomas Armulik. „Soovitan ka enne üritust tutvuda avatudsadamad.ee kodulehel sadamate programmidega, sest igal kalasadamal on plaanis erinevaid tegevusi. Lisaks tasub arvestada ilmaga ja end pigem soojalt riidesse panna,“ lisas Armulik.

Kogu Dirhami avatud kalasadamate päeva jooksul kella 8–14 saavad lapsed osaleda Ralf Mae õngeõppes, Sirje ja Georg Aheri kalaõpitubades ning proovida virtuaalreaalsust. Kohal on kalateadlane Redik Eschbaum ning üles astub Kolme Põrsakese teadusteater. Lisaks saab värsket kala ja maitsta erinevaid kohalikke kalatoite.

„Eesti elanikel on vedanud, sest meie kalurid pakuvad neile värsket ja kvaliteetset kala nii Läänemerest kui ka siseveekogudest,“ ütles maaeluminister Tarmo Tamm. „Avatud kalasadamate päev on hea võimalus sadamates uudistada ja näha, kuidas seal elu käib, teha juttu kaluritega, osta nendelt äsja püütud värsket kala ning veeta koos pere ja sõpradega üks meeleolukas päev.“

Üle-eestilisel avatud kalasadamate päeval osaleb kokku 22 sadamat ja igal sadamal on oma programm. Harjumaa kalanduspiirkonnast osalevad Ristna, Leppneeme ja Tallinna Kalasadam; Hiiumaalt Roograhu ja Tärkma; Läänemaalt Dirhami ja Topu; Peipsist Kolkja, Räpina ja Varnja; Pärnumaalt Lindi, Võiste, Japsi kai ja Pärnu Fishing Village Kaluriküla; Saaremaalt Nasva, Mõntu ja Ringsu (Ruhnu); Virumaalt Võsu, Toila ja Eisma ning Võrtsjärve piirkonnast Jõesuu ja Valma sadamad.

Päeva korraldavad Maaeluministeerium ja Kalanduse Teabekeskus ning seda rahastatakse Euroopa Liidu Merendus- ja Kalandusfondist 2014–2020.

Vaata lisa: Avatud kalasadamate päeva veebilehelt.

Liitu Põllumajanduse uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Liitu Põllumajanduse uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Meelika Sander-SõrmusPõllumajandus.ee juhtTel: 555 33 789
Jaanus SarapuuReklaami projektijuhtTel: 5166 960