Autor: Põllumajandus.ee • 26. aprill 2019

Organic Estonia tutvustas mahetooteid Londonis

Organic Estonia on Eesti maheettevõtete katusorganisatsioon, mis ühendab tänaseks üle 30 ettevõtte. Organic Estonia aitab igati kaasa, et maheettevõtjad jõuaksid oma mahetoodetega välisturgudele. Selleks tehakse ka koostööd Eesti saatkondadega välisriikides.
Eesti mahetooted Londonis.
Foto: Organic Estonia

Organic Estonia tutvustas ühisturunduse formaadis Eesti maheettevõtjate tooteid Eesti Suursaatkonnas Londonis. Eesti suursaadik Londonis Tiina Intelmann ja EAS ekspordinõunik Londonis Andreas Heiki Pant võõrustasid Organic Estonia esindajaid ja Saare Arenduskeskus SA ettevõtjaid saatkonnas eelmisel nädalal. Eestlased tutvusid Londoni ja Suurbritannia turuvõimalustega ning kuulasid maad võimalike koostööpartnerite osas. Amazoni esindaja tegi ettevõtjatele ja Organic Estonia esindajatele ülevaate võimalustest, mida Amazon pakub väiketootjatele oma toodete turustamiseks.

Eesti mahetooted Londonis.
Foto: Organic Estonia

Eesti maheettevõtjate tooteid ei ole teadaolevalt keegi varem välisriigis ühisturunduse formaadis tutvustanud-turundanud! Maheettevõtjate eksporditurgudele sihti silmas pidades avas Organic Estonia hiljuti oma veebipõhise ühisturundusplatvorm, mis on suunatud just rahvusvahelistele turgudele eesmärgiga tutvustada Eesti maheettevõtteid ja nende tooteid. Organic Estonia on käivitanud ka ühisturunduse pilootprojekti, kuhu on algatuseks kaasatud 14 maheettevõtet: Chaga OÜ, Green Valley Ventures OÜ, Magusameistrid OÜ, Moe OÜ, Must Küüslauk OÜ, OÜ Tõrvaaugu Mahe talu, Pajumäe Talu OÜ, Saidafarm OÜ, Nopri OÜ, Aesti Skincare OÜ, Furcella OÜ, Sirloin OÜ, Liivimaa Lihasaaduste Wabrik OÜ ja Amoor OÜ.

Suursaatkonnas Londonis pandi üles ka uhke väljapanek nende maheettevõtete mitmekülgsest tootevalikust, kus on esindatud nii looduskosmeetika, toit, toidulisandid, piima- ja lihatooted, jahu- ja pastatooted, alkohoolsed joogid.

Käidi messil "Natural&Organic Products Europe 2019". Mahetoodete turuga tutvumiseks ja turu uurimiseks külastas Organic Estonia mahetoodete messi Londonis "Natural&Organic Products Europe 2019". Põhjalikult käidi uurimas ka Whole Foods ja Organic Planet mahepoodide kaubavalikut, pakendeid, märgistust, sertifikaate.

Londoni mahetoodete turg on väga rikkalik ja toodete valik on tohutu, ainuüks suurepärase pakendiga ei ole võimalik eristuda ja silma jääda – vaja on ka erilist toodet ja muidugi õnne. Eesti maheettevõtetel on võimalust sellele keerulisele turule pääseda, arvas Andreas Heiki Pant, EAS-i kaubandusnõunik Londonis, kes saab ettevõtjaid aidata turu tundmise, teadmiste ja kontaktide leidmisega. Organic Estonia pakub omalt poolt maheettevõtjatele veebipõhist ühisturundusplatvormi ja ühiseid turundustegevusi sihtriikides, sh Suurbritannias ja Londonis.

Liitu Põllumajanduse uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Liitu Põllumajanduse uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Meelika Sander-SõrmusPõllumajandus.ee juhtTel: 555 33 789
Jaanus SarapuuReklaami projektijuhtTel: 5166 960