Autor: Põllumajandus.ee • 2. mai 2019

Anna oma talu üles

Maaeluministeerium pikendab viiendale üle-eestilisele avatud talude päeva talude registreerimist 8. maini, et kõik soovijad end kirja jõuaksid panna. Tänase seisuga on registreerunud üle 200 talu ning viimastel päevadel on registreerumine väga aktiivseks muutunud.
Anna oma talu üles.
Foto: Meelika Sander-Sõrmus

„Osalesime Maaeluministeeriumiga Maamessil ja seal tulid paljud talude esindajad avatud talude päeva kohta uurima ning avaldasid lootust, et me pikendame tähtaega. Tõepoolest, see on meil igal aastal traditsiooniks saanud ja tundub, et talunikud lausa arvestavad sellega. Seega pikendamegi talude registreerumist 8. maini,“ selgitas Kertu Kärk, avatud talude päeva projektijuht Maaeluministeeriumist.

„Praegu ootame eelkõige taludelt kinnitust, et nad osalevad – täpsemad tegevused ja programmi saab lisada ka alles juunis-juulis. Rõõm on tõdeda, et juba praeguseks registreerunud talud ja põllumajandusettevõtted on taas väga mitmekesised ning ees ootab üks põnev suvepäev,“ lisas osalevate talude koordinaator Reve Lambur Põllumajandusuuringute Keskusest.

Avatud talude päeval osalemiseks tuleb talu või põllumajandustootmine registreerida avatud talude veebilehel. Võimalik on avada oma uksed terveks nädalavahetuseks − 20. ja 21. juuliks − ning oma valikust tuleb registreerumisel teada anda. Samas tuleb meeles pidada, et avatud talude päeva põhipäev on 21. juulil ning sel päeval peavad külalisi vastu võtma kõik registreerunud talud.

Talupidajad ja põllumajandustootjad, kes soovivad avatud talude päeva raames oma tootmise külastajatele avada, saavad avatud talude kodulehel tutvuda ka infopäevade materjalidega, et saada aimu, milleks nad valmistuma peavad. 27. veebruaril Jänedal toimunud infopäeva on võimalik ka järele vaadata SIIT.

Üle-eestilist avatud talude päeva korraldavad Maaeluministeerium, Põllumajandusuuringute Keskus, Eestimaa Talupidajate Keskliit ja Eesti Põllumajandus-Kaubanduskoda. Avatud talude päeva korraldamist rahastatakse Eesti maaelu arengukavast 2014–2020 ja Euroopa Maaelu Arengu Põllumajandusfondist.

Liitu Põllumajanduse uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Liitu Põllumajanduse uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Meelika Sander-SõrmusPõllumajandus.ee juhtTel: 555 33 789
Jaanus SarapuuReklaami projektijuhtTel: 5166 960