• 09.05.19, 13:32
Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine

Eesti veiseliha murdis Hongkongi turule

Veterinaar- ja Toiduamet (VTA) sai Hongkongi Toiduohutuskeskuselt kinnituse, mille kohaselt saavad kaks Eesti lihakäitlemisettevõtet alustada jahutatud ning külmutatud veiseliha eksporti Hongkongi erihalduspiirkonda.
Eesti veiseliha murdis Hongkongi turule.
  • Eesti veiseliha murdis Hongkongi turule.
  • Foto: Pixabay
„Uute turgude avamisel ja nende avatuna hoidmisel lähtub VTA ettevõtete aktiivsest huvist ning oluline on ka ettevõtete endi valmisolek protsessis osaleda,“ ütles Veterinaar- ja Toiduameti kauplemise ning impordi ja ekspordiosakonna peaspetsialist Marko Breivel. „Hongkongi impordiloa saamise eelduseks oli VTA ja huvitatud ettevõtete omavaheline koordineeritud koostöö.“
Amet esitas ekspordiloa saamiseks 2016. aastal Hongkongi pädevale asutusele vastava taotluse. Protsess hõlmas muuhulgas küsimustike täitmist VTA ja huvitatud ettevõtete poolt. 2018. aasta sügisel tegid Hongkongi ametnikud kontrollvisiidi Eestisse, mille käigus auditeeriti nii Eesti riiklikku järelevalvesüsteemi kui ka veiseliha tootmisahelat lautadest valmistoodete valmistamiseni. Auditi tulemuste põhjal avanes Hongkongi turg Eesti ettevõtetele.

Seotud lood

  • ST
Sisuturundus
  • 19.09.25, 12:14
Kuldne tund ja nutikas tehnoloogia: tänapäeva farmid kasvatavad tervemaid vasikaid
Vasika elu algus määrab tema tuleviku. Kui veel mõnikümmend aastat tagasi piisas sellest, et loom sai sooja ja piima, siis tänane teadmine ja tehnoloogia on muutnud vasikakasvatuse palju täpsemaks ning kontrollitumaks. Farmides räägitakse „kuldse tunni“ olulisusest ja automatiseeritud söötmissüsteemidest, mis on vähendanud haigusi ja muutnud töö inimestele kergemaks.

Hetkel kuum

Liitu uudiskirjaga

Telli uudiskiri ning saad oma postkasti päeva olulisemad uudised.

Tagasi Põllumajandus esilehele