Autor: Põllumajandus.ee • 16. mai 2019

Kuidas vältida riske lepingu sõlmimisel?

Kui metsaomanik soovib oma metsast tulu teenida, on tal mitmeid võimalusi, kellega ja kuidas müügitehing läbi viia. Oluline on teada, milline leping valida, kas raieõiguse ja metsamaterjali võõrandamise leping, raieleping, kasutusvalduse seadmise leping või rendileping.
Kellele kuulub lepingu tähtaja lõppemisel raielangilt ära vedamata metsamaterjal?
Foto: Pixabay

Kutsume metsaomanikke kuulama 2-osalist veebiseminaride sarja Lepingud metsanduses, kus räägime metsanduse valdkonna tüüpilistest lepingutest ja nendega seotud probleemidest. Käsitleme raieõiguse ja metsamaterjali võõrandamise lepingut, raielepingut, kasutusvalduse seadmise lepingut ja rendilepingut. Juhime tähelepanu vigadele, mida lepingute tegemisel vältida ning anname praktilisi soovitusi tekkinud probleemide lahendamiseks.

Veebiseminaridel osaledes saad vastuse küsimustele:

•Kuidas määrata kindlaks lepingu hind?

•Kuidas reguleerida juurdepääsuteedega seonduvat?

•Millal on tegemist tüüptingimusega lepinguga ning mida see tähendab metsaomanikule?

•Mida teha siis, kui enne raie teostamist mets hävineb? Kes selle eest vastutab?

•Kellele kuulub lepingu tähtaja lõppemisel raielangilt ära vedamata metsamaterjal?

•Millised on lepingute täitmise tagamise võimalused? Mida teha, kui teine pool lepingut rikub?

•Kes vastutab, kui raie teostaja rikub metsateatise nõudeid või kui raielank jäetakse nõuetekohaselt korrastamata?

OSALE VEEBISEMINARIDEL:

23. mai veebiseminaril „Milline leping metsamajandamisel valida?“ käsitleme lepingute olemust, millisel eesmärgil ühte või teist lepingut sõlmida, samuti vorminõudeid ning olulisemaid tingimusi.

12. juuni veebiseminaril „Kuidas tagada lepingu täitmine ilma probleemideta?“, räägime põhjalikumalt juba sõlmitud lepingu täitmisest, samuti sellest, millised on lepingute täitmise tagamise võimalused ning mida teha siis kui teine pool lepingut rikub. Käsitleme kõige olulisemaid probleeme ja kohtupraktikat.

Veebiseminaride otseülekanne toimub kella 14:00–16:00 internetis, Äripäeva veebiseminaride keskkonnas. Hiljem on need järelvaadetavad nädala jooksul peale toimumist.

Veebiseminare viib läbi advokaadibüroo EnvirLaw partner ja vandeadvokaat Mirjam Vili. Ta omab pikaaegset erialast töökogemust ka metsanduse valdkonnas nõustamisel, muuhulgas on ta olnud tegev metsanduse IV taseme konsulendina.

Mirjam Vili on lepingute teemal kirjutanud lood Milline leping metsamajandamisel valida? ja Raieõiguse võõrandamise lepingutest kohtupraktikas.

Veebiseminaridel osalemine aitab ennetada metsanduse valdkonnas lepingute sõlmimisega kaasneda võivaid juriidilisi probleeme. Koolituse läbinud metsaomanik oskab hinnata, millal millist lepingut sõlmida, oskab märgata sõlmitavates lepingutes tema jaoks olulist ja seeläbi maandada riske, mis on seotud teise poole võimaliku lepingu rikkumisega.

Veebiseminari saab mugavalt jälgida oma kodus, kontoris või isegi ka õues. Vaatamiseks on vaja kas arvutit või mobiiltelefoni ning internetiühendust. Veebiseminari on võimalik hiljem endale sobival ajal järelvaadata. Osalemine on tasuline. Lisainfo ja registreerimine kodulehel.

Liitu Põllumajanduse uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Liitu Põllumajanduse uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Meelika Sander-SõrmusPõllumajandus.ee juhtTel: 555 33 789
Jaanus SarapuuReklaami projektijuhtTel: 5166 960