Autor: Põllumajandus.ee • 17. mai 2019

Türi Lillelaadal selguvad parimad noortalunikud

Täna, 17. mail kell 10 avab Eesti Põllumajandus-Kaubanduskoja juhatuse esimees Roomet Sõrmus Türi Lillelaada pealaval kompleksvõistluse „Noortalunik 2019“, mille käigus selgitatakse välja Eesti parimad noortalunikud.
Lüpsimasina hooldust tehakse DeLavali spetsialistide valvsa pilgu all - 2017. aasta võistlus Türil.
Foto: Meelika Sander-Sõrmus

„Töötamine põllumajanduses on mitmekülgsete võimalustega ja väga huvitav. Üha suurema tähelepanu all on põllumajandus- ja toidutootmise kestlikkus, mille tagamisel on noortel võtmeroll – nad toovad sektorisse uut mõtlemist, värsket energiat ja nutikaid lahendusi. Põllumajanduskoja hinnangul on noortalunike kutsevõistlus heaks võimaluseks tutvustada valdkonna erialasid ja meelitada noori põllumajandusse. Võistlusel osalevad õpilased, üliõpilased ja noortalunikud saavad näidata oma kutseoskusi, mis on vajalikud edukaks tegutsemiseks põllumajandussektoris,“ selgitas Eesti Põllumajandus-Kaubanduskoja juhatuse esimees Roomet Sõrmus.

„Noortalunik kutsevõistlus toimub juba 19. korda. Võistlejaid on selle aastal 25 ning kümne võistlusala põhjal selgitatakse välja parim noortalunik. Lisaks noortaluniku tiitlile antakse välja parima noorperenaise tiitel ning tunnustakse kõige nooremat osavõtjat. Võistlusalad on seotud nii taimekasvatuse, loomakasvatuse kui ka mesindusega ning nõuavad võistlejalt täpsust, kiirust, nutikust ja kindlasti erialaseid teadmisi,“ ütles võistluse peakorraldaja, Järvamaa Kutsehariduskeskuse juhtõpetaja Aive Kupp.

Noortalunike kompleksvõistlusel osalemine eeldab teadmisi, kiirust ja oskusi kümnel võistlusalal: või valmistamine purgis, veiste eluskaalu määramine, traktori täpsussõit, põllu suuruse määramine sammudega, põllukultuuride seemnete tundmine ja viljakoti kaalumine, lüpsimasina hooldus, tõstukiga ladustamine, saeketi vahetus, kärjeraami valmistamine ja kultivaatori pii vahetamine.

Võistluse eesmärk on võimaldada kutseõppeasutuste põllumajanduse valdkonna õpilastel, üliõpilastel ja noortalunikel näidata oma kutseoskusi, tutvustada põllumajanduse valdkonna erialasid ja välja selgitada Eesti parimad noortalunikud.

Noortaluniku kompleksvõistlust korraldab Järvamaa Kutsehariduskeskus koostöös Maaeluministeeriumi, Sihtasutusega Innove ja Eesti Põllumajandus-Kaubanduskojaga.

Võistluse täpsem info SA Innove kodulehel.

Liitu Põllumajanduse uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Liitu Põllumajanduse uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Meelika Sander-SõrmusPõllumajandus.ee juhtTel: 555 33 789
Jaanus SarapuuReklaami projektijuhtTel: 5166 960