Autor: Põllumajandus.ee • 24. mai 2019

Tallinna Botaanikaaed saab ajakohase majandushoone

Tallinna Botaanikaed soovib rajada tänapäeva tingimustele vastava majandushoone, mille projekteerimise hankele esitati viis pakkumust.
Ekspertiis tuvastas, et botaanikaaia palmimaja ehitustehniline seisukord on halb.
Autor: Meelika Sander-Sõrmus

„Parim pakkumus selgub pärast komisjonis kvalifitseerimist ja otsuse langetamist,“ ütles abilinnapea Eha Võrk. Eeldatavalt läheb Tallinna Botaanikaaia majandushoone projekteerimine ja ehitus maksma umbes neli miljonit eurot. Majandushoone projekteerimise ja rekonstrueerimise kogumaksumus on 3,35 miljonit eurot.

Uude hoonesse kolitakse herbaarium, teadurite ruumid ja laboratooriumid ning raamatukogu. Majandushoone ehitus algab eeldatavalt 2020. aasta III kvartalis ning kestab 12 kuud.

Ekspertiis tuvastas, et botaanikaaia palmimaja ehitustehniline seisukord on halb. Sellest tulenevalt on käimas palmimaja rekonstrueerimise projekti koostamine. Palmimaja rekonstrueerimisega alustatakse eeldatavalt II kvartalis 2020. Palmimaja projekteerimise ja rekonstrueerimise kogumaksumus on 3,1 miljonit eurot.

Palmimajja projekteeritakse nüüdisaegne kütte- ja ventilatsioonilahendus, asendatakse amortiseerunud avatäited ja siseviimistlusmaterjalid, sh paigaldatakse uus klaasfassaad ning luuakse soojapidavamad välispiirded.

Jaga lugu
Pollumajandus.ee suurtoetajad:
Pollumajandus.ee toetajad:
Sigrid AunapPõllumajandus.ee juhtTel: 555 14 990
Kim LaanveeReklaamimüügi projektijuhtTel: 588 07 751