Autor: Põllumajandus.ee • 29. mai 2019

Toetatakse põllumajandustoodete turustamist

Maaeluminister Mart Järvik allkirjastas Eesti maaelu arengukava 2014−2020 raames antava lühikeste tarneahelate või kohalike turgude kaudu põllumajandustoodete ja toidu turustamisvõimaluste arendamise toetuse määruse, mille eesmärk on soodustada põllumajandustootjate koostööd oma toodete turustamisel.
Viimastel aastatel on tekkinud mitmeid müügikanaleid, mille kaudu on tarbijatel võimalik oma toitu osta otse tootjalt.
Foto: Pixabay

„Selle toetusega saame kaasa aidata toidu tootmise ja töötlemise tarneahela toimimise parandamisele, võimaldades põllumajandustootjatel üheskoos välja arendada uusi turustuskanaleid ning saavutada senisest paremat kontakti lõpptarbijatega,“ sõnas maaeluminister Mart Järvik.

„Viimastel aastatel on tekkinud mitmeid müügikanaleid, mille kaudu on tarbijatel võimalik oma toitu osta otse tootjalt, kuid nende osakaal on Eesti toiduainete turul väike. Selliste müügikanalite arendamine vajab senisest enam ühistegevust nii toodangu ühisel turustamisel kui ka lisandväärtuse andmisel,“ lisas minister Järvik.

Toetust saab taotleda paljude toodete turustamiseks vajaminevate tegevuste jaoks alates sobiva müügipinna rentimisest ja selle sisustamisest kuni internetipoe rajamiseni. Samuti toetatakse erinevate müügiedendustegevuste korraldamist, näiteks messidel ja laatadel osalemist või nende korraldamist.

Toetust saavad tulla taotlema nii põllumajandusliku majandustegevusega tegelevad ettevõtjad kui ka mittetulundusühingud ning tulundusühistud, kelle põhikirjaline eesmärk on põllumajandustoodete või toidu turustusvõimaluste arendamine.

Maksimaalne toetussumma on kuni 200 000 eurot projekti kohta, mille pikkus on maksimaalselt viis aastat.

Taotlusvoor toimub ajavahemikus 6.−13. juuni 2019.a ning selle eelarve on 1,45 miljonit eurot.

Liitu Põllumajanduse uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Liitu Põllumajanduse uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Meelika Sander-SõrmusPõllumajandus.ee juhtTel: 555 33 789
Jaanus SarapuuReklaami projektijuhtTel: 5166 960