Autor: Põllumajandus.ee • 4. juuni 2019

Ülenurmele koguneb põnev vanatehnika

8. juunil toimub Eesti Põllumajandusmuuseumis juba traditsiooniks saanud masinapäev. Päeva eesmärgiks on väärtustada ja huvilistele tutvustada unikaalseid ja ajaloolisi traktoreid, maamootoreid, autosid, mootorrattaid, unikaalseid lokomobiile ja aurumasinaid.
Ülenurmele koguneb põnev vanatehnika.
Foto: Eesti Põllumajandusmuuseum

Masinad hakkavad muuseumi näituseplatsile veerema kell 8.30. Külastajatele avanevad väravad kell 11, kui muuseumi juhataja Merli Sild lausub avasõnad ning meenutatakse vanatehnika entusiasti Jüri Kusmini. Nelja tunni jooksul on huvilistel võimalik uurida vanatehnika hingeelu, kuulata nende popsumist, osaleda töötubades, sõita poni või hobusega ning kuulata „Heino Tartes ja sõbrad“ musitseerimist.

Päeva jooksul selgitatakse välja parim omavalmistatud seade, restaureerimise pärl ja publiku lemmik. Nostalgiahetkele viib muuseumi GAZ 51. Adrenaliinisõbrad saavad osaleda mootorita sõidukite võidusõidus.

Põllumajandusmuuseumis asub unikaalne põllumajandustehnika kollektsioon, kus masinaid alates 1900.aastast ning erinevaid maamootoreid. Maamasina päeval saab muuseumi tehnikakoguga teha põhjaliku tutvuse. 8. juuni masinapäevale on oodatud osalejad nii Eestist kui väljastpoolt koos aurumasina, maamootori, auto, mootorratta, traktori, muu unikaalse tehnikaga või lihtsalt tehnikahuviga.

Uuri lisa muuseumi kodulehelt.

Liitu Põllumajanduse uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Liitu Põllumajanduse uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Meelika Sander-SõrmusPõllumajandus.ee juhtTel: 555 33 789
Jaanus SarapuuReklaami projektijuhtTel: 5166 960