Autor: Põllumajandus.ee • 7. juuni 2019

Konkurss „Parim talutoit“ tuleb taas

Eestimaa Talupidajate Keskliit korraldab juba neljandat korda parima talutoidu konkurssi, mille eesmärk on tõsta esile kohalikku talutoitu ja tunnustada talunike tööd.
Parimad talutoidud selguvad kaheksas erinevas kategoorias. Selgub ka parim piimatoode.
Foto: Pixabay

Parimad talutoidud selguvad kaheksas erinevas kategoorias. Üldvõitja kuulutatakse välja 13. juulil Ida-Virumaal Eesti Kaevandusmuuseumis toimuval XXVIII üle-eestilisel talupäeval.

„Kõik Eesti talunikud vajavad tunnustamist, mis innustaks neid tegelema üha rohkem toodete arendamisega, muutudes seeläbi veelgi konkurentsivõimelisemaks nii kohalikul turul kui ka välismaal,“ ütleb ETKLi juhatuse liige Kerli Ats. Aasta-aastalt on konkurss muutunud populaarsemaks ka talunike seas, mida kinnitab üha suurenev osalejate arv. „Kindlasti motiveerib talunikke võistlusest osa võtma ka konkursi peaauhind, milleks on turundustugi võidutootele,“ lisab Ats.

Eelmise aasta võitja, Männiku piimalammaste talu perenaise Kaisa Tähe sõnul tuli konkursi võit neile üsnagi ootamatult. „Selline tunnustus oli meie jaoks suur au ja andis hoogu juurde nii võidutootele kui ka meie taluettevõttele,“ kinnitab perenaine.

2019. aasta parim talutoit selgitatakse välja kaheksas erinevas kategoorias:

•Parim piimatoode

•Parim juust

•Parim pagaritoode

•Parim lihatoode

•Parim maius

•Parim tervisetoode

•Parim jook

•Parim lisand

Kaheksa kategooria võitjate hulgast selgitatakse välja ka konkursi üldvõitja, kes pälvib konkursi peaauhinna*.

11 liikmest koosnev hindamiskomisjon valib parimaid tooteid 19. juunil Tallinnas Balti jaama turu demoköögis. Samal päeval kuulutatakse välja ka kõikide kategooriate võitjad. 2019. aasta parim talutoit avalikustatakse 13. juulil Ida-Virumaal Eesti Kaevandusmuuseumis toimuval XXVIII üle-eestilisel talupäeval. Hindamiskomisjoni kuuluvad toidublogijad, tunnustatud kokad, ajakirjanikud, ministeeriumi esindajad ja turunduseksperdid. Žürii esinaine on rahvusvaheliselt tunnustatud tippkokk Angelica Udeküll restoranist Wicca. Lisaks toimub talulaat ja kogu päeva juhib Erki Sarapuu.

Konkursil osalemiseks palume registreeruda SIIN.

Konkursi „Parim talutoit 2019“ üldvõitja auhinnaks on 1500 € väärtuses turundustugi võidutootele. Selle sisu lepitakse kokku vastavalt võitja soovidele.

Parima talutoidu valimine on osa Talupidajate Keskliidu märgikampaaniast „Ehtne talutoit“, mille eesmärgiks on teadvustada ja tunnustada talutoodete kasulikkust ning mitmekesisust. Parimat talutoitu valitakse neljandat aastat järjest: eelmisel, 2018. aastal sai selle tiitli Männiku lambapiimajogurt. 2017. aasta parim talutoit oli Andre Juustufarmi juust GRAND OLD, 2016. aastal võttis võidu Paljumäe talu mahekeefir.

Liitu Põllumajanduse uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Liitu Põllumajanduse uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Meelika Sander-SõrmusPõllumajandus.ee juhtTel: 555 33 789
Jaanus SarapuuReklaami projektijuhtTel: 5166 960