Autor: Põllumajandus.ee • 7. juuni 2019

Organic Estonia liikmed valmistuvad B2B kohtumisteks Eesti Suuraatkonnas Taanis

Organic Estonia on EASi toel käima lükanud ekspordi pilootprojekti, millega on liitunud 14 ettevõtet. Pordiprojekt koondnimega “Inglismaa – Taani – Saksamaa” on jõudnud Taani-etappi.
Organic Estonia liikmed valmistuvad B2B kohtumisteks Eesti Suuraatkonnas Taanis.
Foto: Organic Estonia

Koostöös Eesti Suursaatkonnaga Taanis valmistatakse ette ettevõtete B2B kohtumisi Eesti Suursaatkonnas Kopenhaagenis.

Kuigi taanlased on altid katsetama uusi tehnoloogiaid, on Taani tarbijad üpris konservatiivsed ning eelistavad tooteid, mis on turul end juba tõestanud või on tugevalt seotud Põhjamaadega. Mahetoodete segmendis on Taani üks eesrindlikumaid riike ning see turunišš on kiiresti kasvamas, ulatudes juba 10 protsendini kogu toiduaineturust. Tarbijad on üha enam huvitatud tervislikkusest, keskkonna hoidmisest, loomade eetilisest kohtlemisest ning kvaliteedist ja mõistagi ka maitsest.

Organic Estonia tegevjuht Krista Kulderknup sõnas, et Eesti mahetootjad on üldjuhul väikeettevõtted, kes vajavad edukaks eksporditegevuseks turundusalast tuge ja nõustamist. „Ekspordi pilootprojekti raames nõustame ettevõtteid nii toodete, pakendite, tekstide/tõlgete ja ka kodulehtede ettevalmistusel. Ekspordiprojekt sai ellu kutsutud, et Eesti mahetootjaid ühiselt ette valmistada ekspordiks ning piloteerida ühisturunduse võimalusi,” ütles Kulderknup.

Organic Estonia tegevjuht Krista Kulderknup.
Foto: Organic Estonia

Eesti ettevõtete mahe- ja loodustoodete tutvustamiseks välisturgudel avati sellel aastal ka veebipõhine ühisturundusplatvorm www.organicestonia.org. Ühisturundusplatvorm on suunatud välisriikide ostujuhtidele, kellele pakume Eesti maheettevõtete tooteid ühisportfellina kus on koos erinevad tootjad ja tootekategooriad. Selliselt ei konkureeri Eesti ettevõtted välisturul mitte omavahel vaid fookus on tarneahela võimekusel.

Eesti mahetootjad kohtuvad Eesti Saatkonnas Kopenhaagenis 13. juunil kohalike mahepoodide ostujuhtidega, kes esindavad piimatoodete, lihatoodete, jookide ja mahlade ning toidulisandite ja maitseainete kategooriaid.

B2B kohtumistel osalevad Chaga OÜ, Magusameistrid OÜ, Must Küüslauk OÜ, Saidafarm OÜ, Pajumäe Talu OÜ, Moe OÜ, Liivimaa Lihasaaduste Wabrik OÜ, Amoor OÜ ja Sirloin OÜ.

„Maheekspordi pilootprojektiga jätkame sügisel Saksamaal, uutel huvilistel palume oma osalussoovist märku anda [email protected],“ lisas Kulderknup.

Liitu Põllumajanduse uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Liitu Põllumajanduse uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Meelika Sander-SõrmusPõllumajandus.ee juhtTel: 555 33 789
Jaanus SarapuuReklaami projektijuhtTel: 5166 960