Autorid: Mait Kraun, Põllumajandus.ee • 17. juuni 2019

Saematerjali hind tõusis nädalaga 21%

Saematerjali hind on USAs nädalaga järsult tõusnud.
Foto: Reuters
Saematerjali hind on USAs tõusnud sellel nädalal kiireimas tempos alates 1995. aastast, sest Kanada tehased tõmbavad tootmist koomale ning see annab lootust, et aastaid kestnud ülepakkumine saab läbi, vahendab Bloomberg.

Vancouveris tegutsev Canfor Corp teatas sellel nädalal, et vähendab Briti Columbia provintsis märkimisväärselt oma toodangu mahtu. Selle kuu alguses teatas Canfor ka seda, et paneb Vavenby tehase lõplikult kinni. Norbord Inc andis teada, et vähendab samuti saematerjali tootmist. Ka mitu teist ettevõtet on sama teatanud.

“See on hea märk,” ütles Bloomberg Intelligence’i vanemanalüütik Joshua Zaret. “Kui sa näed, et tootmist hakatakse sulgema, siis ei ole hinnatsükli põhi enam kaugel.”

Saematerjali hind tõusis neljapäeval Chicago börsil 8 protsenti, 384,8 dollarile 1000 ruutjala kohta (4,53 kuupmeetrit). Kõige aktiivsemad futuurid on nädalaga tõusnud 21 protsenti, viimati tõusis hind nii kiiresti 1995. aastal.

Liitu Põllumajanduse uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Liitu Põllumajanduse uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Meelika Sander-SõrmusPõllumajandus.ee juhtTel: 555 33 789
Jaanus SarapuuReklaami projektijuhtTel: 5166 960