Autor: Põllumajandus.ee • 20. juuni 2019

Scandagra kutsub suurele põllupäevale

Scandagra Eesti 2019. aasta suur põllupäev toimub sel aastal 4. juulil Järvamaal. Täpsemalt Väljaotsa külas, Türi vallas, Estonia OÜ tootmispõldudel. Päev saab olema sisukas, põnev ning hariv.
Tule põllupäevale!
Foto: Meelika Sander-Sõrmus

Põldudele on rajatud kokku 13 katset ja külvatud mitmeid teravilja- ning rapsisorte. Näha saab 25 talirapsisorti, millele on taimekaitselahendused teinud meie koostööpartnerid Bayer, BASF, Syngenta, Adama, Corteva ja ProFarm. Väetamine on toimunud Yara, Lebosol‘i ja EuroChem‘i toodetega.

Samuti on külvatud 6 erinevat talinisusorti erinevate taimekaitselahendustega. Võrdlusesse on võetud ka suvioder. Et aga teraviljad ja raps end üksikutena ei tunneks, külvati ka kahte erinevat sorti maisi, millede umbrohutõrjeks on kasutatud Nordisk Alkali herbitsiidide.

Selleks, et viljeleda taimekasvatust, on meil vaja ka korralikke masinaid. Taure toob selle tarbeks kohale võimsad Valtra traktorid, mis aitavad liigutada Väderstad’i pakutavaid haakeriistu ja Intrac tutvustab taimekaitsepritse ning tõstuklaadureid. Et mulla olukorda eriti täpselt hinnata, toob ja paigaldab Paul-Tech mullaandurid.

Muidugi ei puudu selle aasta põllupäevalt korralik kõhutäis, huvitavad pakkumised ja natuke meelelahutust.

Päev algab hommikukohvi ja registreerimisega kell 9:00 ja lõpeb orienteeruvalt kell 15:00.

Registreeru põllupäevale SIIN.

Vaata põllupäeva asukohta SIIT.

Scandagra meeskond

Liitu Põllumajanduse uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Liitu Põllumajanduse uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Meelika Sander-SõrmusPõllumajandus.ee juhtTel: 555 33 789
Jaanus SarapuuReklaami projektijuhtTel: 5166 960