Kurgihooaja alguses värvati Põltsamaale täiendavalt 150 töötajat, millega kolmekordistus ajutiselt Orkla Eesti tehase töötajate arv. Kokku läheb tänavu purkidesse 1500 tonni Eesti ja ekspordi tarbeks 500 tonni välismaist kurki.

- Külma ilma kiuste läheb purki 2000 tonni kurki
- Foto: Orkla Eesti
Eesti turule mõeldud kurgid jõuavad Põltsamaale kümnelt kohalikult kurgikasvatajalt peamiselt Viljandi- ja Pärnumaalt. Kevadel jagati partneritele välja spetsiaalse sordi seemned ja esimene saak on praeguseks valminud. Lisaks Eesti turule valmib kurki ka ekspordiks - Soome, Rootsi, Lätti ja Leetu.
“Praegune ilm kurgi kasvamist ei soosi, hetkel on liiga külm nii öösel kui päeval,” märkis Orkla Eesti toidu ja jookide valdkonna turundusdirektor Marek Viilol. “Suve algus oli soe ja näiteks maasikasaak varane ja rikkalik, aga kurk tahab kasvamiseks soojust kogu juuni- ja juulikuu, aga hetkel soojust napib. Seetõttu on ka saak hilisem ja tagasihoidlikum. Samas vajaliku koguse saame eelduslikult ikka purki,” lisas Viilol.
Põltsamaal pannakse tänavu purki 2000 tonni kurki, kokku valmib üle 3 miljoni purgi hoidiseid. Tööprotsesse on osaliselt automatiseeritud ja lisatööjõudu on palgatud vähem kui varasematel aastatel, kuid ajakriitilise ja mahuka töö tõttu on lisajõudu siiski värvatud nii erinevatest Eesti piirkondadest kui ka Ukrainast.
Artikkel jätkub pärast reklaami
See teema pakub huvi? Hakka neid märksõnu jälgima ja saad alati teavituse, kui sel teemal ilmub midagi uut!
Seotud lood
Scandagra Eesti viljaäri juht Marge Pähkel ja teravilja ostujuht Urbo Vilibert tõid stuudiosse värske pildi Eesti ja maailma viljaturust. Põldude olukord Eestis on hetkel muljetavaldav – taliviljad on tihedad kui mets ning taliraps õitseb pikalt ja rikkalikult. Loodetav suur saak seab aga surve alla logistika, kuivatamise ja ladustamise. Urbo Vilibert rõhutas, et päikest on saagi küpsemiseks veelgi vaja, kuid koristuseks tuleb valmis olla – vastasel juhul võib vili minna hapuks juba platsil.