Autor: Põllumajandus.ee • 1. august 2019

CLAAS esitleb LEXIONi teist põlvkonda

CLAAS esitleb uue põlvkonna kombaine. Seitse uut CLAASi hübriidmudelit ja kuus põhupuisturiga mudelit mootori võimsusega 313 kuni 790 hj vastavad kõigile kasutaja nõuetele, mis puudutavad jõudlust ning põhu kvaliteeti.
CLAAS esitleb LEXIONi teist põlvkonda.
Foto: CLAAS

Nii APS SYNFLOW HYBRIDiga hübriidmasinal kui ka APS SYNFLOW WALKERi põhupuisturiga masinal on uus, ülimalt tõhus ja tulemuslik peksuagregaat.

Uue LEXIONi juhi abistamise süsteem CEMOS AUTOMATIC hõlmab rohkem funktsioone ning juhib ja optimeerib masina seadistusi automaatselt ning nutikalt. Uue käetoega CEBISel on nüüd puutekuvar ning ta pakub rohkem integreeritud funktsioone ja maksimaalset kasutusmugavust. Uus ajamilahendus, millel on vähem rihmajameid, hoolitseb maksimaalse töökindluse ja usaldusväärsuse eest.

Tõhus tänu uuele peksuagregaadile

Uued peksuagregaadid APS SYNFLOW HYBRID ja APS SYNFLOW WALKER pakuvad märkimisväärselt paremat peksu- ning eraldusjõudlust. Mõlemal süsteemil on nüüd 755 mm läbimõõduga peksutrummel ja kümme raspellatti.

APS SYNFLOW WALKERil on peksutrumli taga uus, täiendav 600-millimeetrine eraldustrummel. APS SYNFLOW HYBRIDi puhul on söötetrumli läbimõõt kasvanud 600 millimeetrini, et tagada rootoritele üleminekul optimaalne materjalivoog.

Terapunkri uued võimalused – maht kuni 18 000 liitrit ja väljalaadimise kiirus kuni 180 l/s – hoolitsevad suurema tööulatuse ning kiire ümberlaadimise eest.

Täpsus tänu moodsale tehnoloogiale

Ka uues LEXIONis kohandab CEMOS AUTOMATIC masina seadistusi automaatselt, et tagada optimaalne läbilaskevõime ja peksukvaliteet.

Uus elektroonikalahendus sisaldab FIELD SCANNERit, mis suunab masinat laserjuhtimise abil mööda saagi serva või mööda sõidurada. See kabiini katusesse integreeritud süsteem kohandab ennast tänu automaattuvastusele esiseadme järgi.

Uut QUANTIMETERit saab kalibreerida kabiinist ja see mõõdab saagikust, ilma et oleks vaja teada tuhande tera kaalu.

DYNAMIC POWER, mis on nüüd saadaval ka LEXIONile, reguleerib mootori võimsust paindlikult tööolude järgi.

Mugav kabiin

Uue disainiga kabiinis on juhil rohkem ruumi ja selle kabiini müraisolatsioon on suurepärane. Uuel käetoel on kohandatav puutekuvariga CEBISe terminal ning väga palju integreeritud funktsioone, tänu millele sujub masina juhtimine kiiresti ja hõlpsalt.

Mitut funktsiooni, näiteks peksutrumli või hekseldi kiiruse vähendamist, on võimalik käivitada kabiinis olles. Kiire üleminek ühelt põllukultuurilt teisele on samuti muudetud hõlpsamaks, kuna peksukorvi elementide vahetus käib lihtsalt.

Tänu suuremale pöördenurgale on väljalaadimistoru kabiinist hästi jälgitav. Terapunkrile pääseb nüüd väga hõlpsalt ligi, et reguleerida põhjatigude piirdeplaate ilma tööriistadeta.

Peaaegu kõik uued LEXIONi mudelid on saadaval vedrustatud TERRA TRACi roomikute ja 40 km/h tippkiirusega, et tagada põllul maksimaalne pinnasekaitse ja mugavus ning maanteel kiire transport.

Töökindel mis tahes oludes

LEXIONi uus ajamilahendus garanteerib maksimaalse töökindluse. Selles on vähem rihmajameid, kõiki variaatoreid on tugevdatud ja neid saab ühendada tsentraalse määrimissüsteemiga. DYNAMIC COOLING, mis on saadaval kõigile LEXIONi mudelitele, jahutab ühtlaselt, kahandades samal ajal õhufiltri puhastamise vajadust.

REMOTE SERVICE tagab juhile optimaalse ja kohese toe, et seisakuaeg oleks võimalikult lühike.

Lexion 6900.
Foto: CLAAS

TASUB TEADA

CLAAS on 1913. aastal asutatud pereäri ja üks maailma juhtiv põllumajandusmasinate tootja. Ettevõtte peakorter asub Saksamaa Nordrhein-Westfaleni liidumaal Harsewinkeli linnas.

Euroopas on CLAAS teraviljakombainide müügi turuliider. Samuti kuulub ettevõttele globaalne juhtpositsioon teises suures tooterühmas, milleks on iseliikuvad söödakombainid. CLAAS on ülemaailmne tipptegija ka põllumajandustraktorite ja -presside ning rohumaa koristustehnika ehituses. Veel hõlmab selle ettevõtte tooteportfell tänapäevast põllumajanduslikku infotehnoloogiat.

CLAAS annab tööd rohkem kui 11 000 inimesele üle kogu maailma ja ettevõtte 2018. majandusaasta käive oli 3,8 miljardit eurot.

Uuri lisaks CLAASi maaletoojalt Konekesko Eesti ASist.

Liitu Põllumajanduse uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Liitu Põllumajanduse uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Meelika Sander-SõrmusPõllumajandus.ee juhtTel: 555 33 789
Jaanus SarapuuReklaami projektijuhtTel: 5166 960