Autor: Põllumajandus.ee • 1. august 2019

SA Eesti Maaelumuuseumid juhatuse liikmena alustab tööd Merike Lang

Tänasest, 1. augustist, asub Sihtasutus Maaelumuuseumid juhatuse liikmena tööle Merike Lang. Juhatus jätkab tööd 2-liikmelisena.
Merike Lang.
Foto: Reformierakond

Sihtasutuse lisanduva juhatuse liikme koha täitmiseks viidi läbi avalik konkurss. SA Eesti Maaelumuuseumid nõukogu esimehe Marko Gorbani sõnul otsiti sihtasutuse meeskonda inimest, kes tunneb kutsumust aidata kaasa põllumajanduse ja maaelu ning sellega seotud kultuuripärandi väärtustamisele ühiskonnas ning kelle senine kogemus ja kompetentsid seda toetaksid. „Hea meel on tõdeda, et oleme lühikese tegutsemisaja jooksul tõestanud ennast asutusena, mille juhatuse liikmena tööle asumise vastu oli suur huvi. Konkursil osales palju väga väärikaid ja tublisid inimesi erinevatelt elualadelt. Täname nõukogu poolt kõiki kandidaate valmisoleku eest jagada oma häid mõtteid sihtasutuse arenguperspektiividest ning kaasaegse külastuskeskkonna loomisest,“ sõnas Marko Gorban.

„Juhatuse liikme valiku tegemisel hindas nõukogu kõrgelt Merike Langi pikaajalist valdkonnas töötamise kogemust ning tema nägemust, kuidas sihtasutus saab oma näituste, haridusprogrammide ja sündmustega olla eestkõnelejaks valdkonna arengu teemadel, ühendades seejuures pilgu ajalukku ja käies kaasas uute arengute ja trendidega,“ lisas Gorban.

Merike Lang on pikaajaline Vabaõhumuuseumi direktor. „Toon endaga Sihtasutusse Eesti Maaelumuuseumid kaasa oma pikaajalised kogemused erinevate töösuundade, programmide ja teenuste käivitamisel ning kaasaegse muuseumi juhtimisel,“ ütles Merike Lang. „Loodan koostöös senise juhatuse liikme Merli Sillaga sihtasutuse vankrit vedades aidata kaasa, et Eesti Maaelumuuseumid pakub maakultuuripärandi kompetentsi- ja hariduskeskusena elamuslikku kogemust nii kohalikele kui ka väliskülalistele,“ täiendas Lang.

Sihtasutus Eesti Maaelumuuseumid on asutatud 2017. aastal. Sihtasutuse eesmärk on Eesti põllumajanduse ajalooga seotud materjali kogumine, säilitamine, uurimine ning vahendamine hariduslikel, teaduslikel ja elamuslikel eesmärkidel ning Eesti põllumajandusajaloo ja kultuuripärandi seisukohast märgilise tähtsusega Carl Robert Jakobsoni Talumuuseumi, Eesti Põllumajandusmuuseumi ja Tori Hobusekasvanduse säilitamine.

Liitu Põllumajanduse uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Liitu Põllumajanduse uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Meelika Sander-SõrmusPõllumajandus.ee juhtTel: 555 33 789
Jaanus SarapuuReklaami projektijuhtTel: 5166 960