Autor: Põllumajandus.ee • 13. september 2019

Corteva Agriscience ja Pro Farm Technologies sõlmisid koostöölepingu

10. septembril 2019 teatasid Corteva Agriscience ja uudsetele bioloogilistele toodetele keskendunud Soome põllumajandustehnoloogia ettevõte Pro Farm Technologies Ltd eksklusiivse ja pikaajalise kaubanduslepingu sõlmimisest Euroopas.
Euroopas tuuakse turule Pro Farmi bioloogilistel toodetel põhinevad maisi-, päevalille- ja rapsitooted 2020/21 hooajal ning nende toodetega kaetakse Euroopas üle 10 miljoni hektari.
Foto: Pixabay

Edasises koostöös arendatakse ja tuuakse turule seemnetöötluses kasutatavate bioloogiliste puhtimisvahendite lahendusi, mis põhinevad Pro Farmi patenteeritud tehnoloogiaplatvormil, et anda Euroopa põllumajandustootjatele parimad kättesaadavad lahendused taimede kasvu stimuleerimiseks ja taime tervise parandamiseks. Selle tulemuseks on parem saak ja saagi kvaliteet.

Corteva Agriscience missioon on pakkuda põllumeestele terviklahendusi, mis aitavad maksimeerida kultuuride saagikust ja lahendada tänapäevaseid väljakutseid põllumajanduses. Koostöös ettevõttega Pro Farm Technologies saame pakkuda uue põlvkonna seemnete puhtimiseks mõeldud tooteid, mis vastavad Euroopa põllumajandustootjate vajadustele,“ ütles Corteva Agriscience'i Euroopa seemnete rakendustehnoloogia juht Andre Negreiros. "See koostöö peegeldab Corteva Agriscience'i avatust innovatsioonile ja valmisolekut koostööks uuenduste leidmiseks kogu maailmas, mis suurendavad taimekasvatajate tootlikkust ja keskkonnasäästlikkust - nüüd ja tulevaste põlvkondade jaoks."

Pro Farmi looduslike biopolümeeride uuringud on viinud uute bioloogiliste toodete väljatöötamiseni, mis põhinevad taimsetel bioloogilistel ühenditel ja patenteeritud formulatsioonil. Pro Farmi toodetes olevad toimeained on kõrgelt kontsentreeritud ja taimedele lihtsalt kättesaadavad. Saadud taimede stimulandid soodustavad taimede kiiremat ja tugevamat tärkamist ning üldiselt paremat taimetervist, mille lõppväljund on suurem saagikus.

Corteva toob Euroopas turule Pro Farmi bioloogilistel toodetel põhinevad maisi-, päevalille- ja rapsitooted 2020/21 hooajal ning nende toodetega kaetakse Euroopas üle 10 miljoni hektari.

“Pro Farmi jaoks on see suurepärane võimalus uudsete bioloogiliste toodetega avaldada laiaulatuslikku mõju, et rahuldada põllumajandustootjate pingutusi hakkama saada üha keerulisemas keskkonnas. Antud leping võimaldab meil turule tuua efektiivsed bioloogilised lahendused miljonitel hektaritel,” ütles Pro Farm Technologies tegevjuht Matti Tiainen. „Ulatus, mille Corteva meie tegevusprogrammile toob on märkimisväärne. Pro Farmi taimse päritoluga bioloogiliste tehnoloogiate abil aitame 2021. aastaks EMA piirkonnas miljardites kilodes saada täiendavat saaki. Meie jaoks on see suurepärane võimalus omada tõelist ja sisulist mõju põllumajandustootjate igapäevaelule. Oma igapäevatöös näeme Corteva meeskondade pühendumist ja tihedat koostööd põllumajandustootjatega, et tuua turule parimad võimalikud lahendused. Igapäevane suhtlus põllumajandustootjatega aitab luua Pro Farmi´l tooteportfelli, milles koostöös Corteva Agriscienciga tuuakse põllumajandustootjatele turule mitmeid uuenduslikke bioloogilisi tooteid.“

Virge Vasar ja Liis Köörna, Pro Farm Eesti meeskond

Liitu Põllumajanduse uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Liitu Põllumajanduse uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Meelika Sander-SõrmusPõllumajandus.ee juhtTel: 555 33 789
Jaanus SarapuuReklaami projektijuhtTel: 5166 960