Autor: Põllumajandus.ee • 25. september 2019

Maaseaduse 100. aastapäev saabub galaga Ugala teatris

Pühapäeval, 29. septembril toimub Viljandi Ugala teatris EV100 tänugala „Maaga rahva pidu“, millega tähistatakse 100 aasta möödumist maaseaduse vastuvõtmisest, mille tulemusena rajati noores Eesti Vabariigis 56 000 talu. Samuti antakse galal üle tunnistähed programmi „EV100 igas külas“ korraldajatele.
Tänugalaga tähistatakse 100 aasta möödumist maaseaduse vastuvõtmisest, mille tulemusena rajati noores Eesti Vabariigis 56 000 talu.
Foto: Pixabay

„Eestlane on alati unistanud vabadusest. Seda nii sada aastat tagasi Vabadussõjas oma riigi eest võideldes kui ka pärast sõja lõppu oma perele ja järeltulevatele põlvedele päris oma talu rajades,“ ütles Eesti Vabariik 100 suursündmuste juht Margus Kasterpalu. „Maaseaduse vastuvõtmine 1919. aasta oktoobris oli märgiline, sest jagas seni mõisnikele kuulunud suurmaaomandi. Seaduse tulemusena tekkis Eestisse 56 000 talu, mis panid tugeva aluse noore riigi majandusele.“

Kasterpalu lisas, et on võimatu ülehinnata maaseaduse mõju Eesti Vabariigi rajamisel. „Just seepärast tähistame seaduse sajandat aastapäeva,“ lisas ta.

Tänugalal „Maaga rahva pidu“ antakse üle ka tunnistähed programmi „EV100 igas külas“ osalenud kogukondadele, kes tegid kolme aasta jooksul Eesti Vabariik 100 juubeliürituste raames oma kogukondadele ühtekokku enam kui 620 kingitust.

Tänugalal esineb kõnega president Kersti Kaljulaid, EV100 juhtrühma esimees Toomas Kiho ning põllumajandusorganisatsioonide esindajad. Tänugala toimub Viljandi teater Ugalas pühapäeval 29. septembril kell 14-18.

Liitu Põllumajanduse uudiskirjaga!
Meelika Sander-SõrmusPõllumajandus.ee juhtTel: 555 33 789
Jaanus SarapuuReklaami projektijuhtTel: 5166 960