Jaanus Vogelberg • 27 september 2019

Mati Vetevool: enam karmimalt liine puhastada ei saa

M.V.Wooli omanik ja juht Mati Vetevool pressikonverentsil, kus selgitati tehase vastu esitatud süüdistusi seoses surmajuhtumite ja bakterite levikuga.  Foto: Liis Treimann

Kalatööstuse M.V.Wool juhi Mati Vetevoolu sõnul puhastatakse tööstuses kalade töötlemise liine ülima karmusega. "Veel karmim oleks tööstus maha põletada," nentis ta.

Pressikonverentsil Vetevoolu, tema poja Meelise ja vandeadvokaat Allar Jõksi väljaöeldust jäi mulje, justkui teeks veterinaar- ja toiduamet kalatootja meelest neist patuoinast. On see nii? "Ma ei oska seda öelda. Ma ei tea, miks nad oma tööd korralikult ei tee," sõnas Vetevool.

Veterinaar- ja toiduamet on meedias väitnud, et M.V.Woolis võib pesitseda resistentne bakteritüvi. Kuivõrd on võimalik metallpindadelt proove võtta ja välja selgitada, kas konkreetset tüve ettevõttes leidub? "26. juulil oli viimane leid. Samal ajal oli listeeria tulnud ka kalaga sisse. Arvestada tuleb seda, et oleme üks väheseid tööstusi, kes peseb kõigil tootmisvaheaegadel, lõunapausidel ja igal õhtul liinid absoluutselt puhtaks osoneeritud veega, mis lõhub biokilet. Meie tööstus on väga puhas," kinnitas Vetevool.

LOE LISAKS:

Vetevoolud läksid VTA vastu sõtta

M.V.Wool lükkab alusetud süüdistused ümber

Ta viskas võllanalja, et veel karmim lahendus oleks tööstus üldse maha põletada. "Muud vahendit ei näe – leelispesu, happeline pesu käivad öösel üle. Praktiliselt on (veel rohkem puhastada) võimatu," märkis Vetevool.

Jaga lugu:

Põllumajandus.ee suurtoetajad:

PÕLLUMAJANDUSE UUDISKIRJAGA LIITUMINE

Telli olulisemad põllumajanduse uudised igal nädalal enda postkasti.

Põllumajandus.ee toetajad:

Meelika Sander-Sõrmus
Meelika Sander-Sõrmuspollumajandus.ee juhtTel: 555 33 789
Ana Tilkson
Ana TilksonReklaamimüügi projektijuhtTel: 545 60 150