Autor: Põllumajandus.ee • 2. oktoober 2019

Kaks põllumajandustehnoloogia firmat ühinesid

13. septembril 2019 teatati kahe põllumajandustehnoloogia firma Marrone Bio Innovation`i ja Pro Farm Technologies ühinemisest. Tehingu väärtus oli 31,8 miljonit dollarit, sellest 6,2 miljonit dollarit maksti välja rahalises väärtuses ning 12,7 miljoni dollari ulatuses kanti Marrone Bio Innovation aktsiaid üle Pro Farmi aktsionäridele ja võlausaldajatele.
Pro Farmi tehnoloogiat kasutatakse seemnete ja taimede töötlemisel ka suhtkrupeedil.
Foto: Pixabay

Aastatel 2021-2024 on Pro Farmi aktsionäridel võimalus omandada täiendavalt kuni 7,5 miljonit dollari väärtuses Marrone Bio Innovation`i aktsiaid, kui saavutatakse kokkulepitud kaubandusmahud. Omandamise tulemusel sai Pro Farm Tecnologie’st Marrone Bio Innovation`i 100-protsendiline tütarettevõte.

"Mul on hea meel teatada, et Pro Farmi strateegiline omandamine ei paku Marrone Bio Innovationile mitte ainult põnevat ja täiendavat uudset tehnoloogiat, vaid ka laiendatud globaalset turustusvõrku kogu meie tooteportfelli jaoks," sõnas Marrone Bio Innovations tegevjuht Pam Marrone. „Pro Farm’i lisamine meie platvormile peaks eeldatavasti andma arvestatava lisa meie netokasumile ja rahavoole 2020 majandusaastal. Ootame oma tehnoloogia ja toodete täiendavat finantsilist võimendumist kõigis kolmes kiiresti kasvavas bioloogilise taimekaitsevahendite kategoorias: bioloogiline taimekaitse, biostimulandid ja bioväetised.“

Lisaks anti 10. septembril 2019 teada Pro Farm Technologies ja Corteva Agriscience pikaajalise ja eksklusiivse koostöölepingu sõlmimisest Euroopas. Koostöös arendatakse ja turustatakse seemnete külvieelseks töötlemiseks välja töötatud bioloogiliste toodete komplekti, mis põhineb Pro Farmi patenteeritud tehnoloogiaplatvormil. Corteva Agriscience toob hooajal 2020/2021 Euroopas turule Pro Farmi tehnoloogial töödeldud maisi-, päevalille- ja rapsiseemned, millega külvatakse Euroopas üle 10 miljoni hektari.

LOE LISAKS:

Corteva Agriscience ja Pro Farm Technologies sõlmisid koostöölepingu

Soome ettevõtte Pro Farm Technologies tehnoloogia kasutab taimede kasvu stimuleerimiseks ja taimetervise parandamiseks unikaalset toimimisviisi, mille tulemuseks on saagikuse tõus ja saagi kvaliteedi paranemine. Seda tehnoloogiat kasutatakse seemnete ja taimede töötlemisel peamiselt maisi, teravilja, päevalille, rapsi, suhkrupeedi ja köögiviljakultuuridel. Siiani on loodud kaubandusvõrgustik peamistes põllumajanduspiirkondades maailmas, eriti tugevalt Euroopas ja Sõltumatute Riikide Ühenduses (SRÜ), ning aktiivselt laienetakse Ladina-Ameerika, Põhja-Ameerika, Aafrika ja Aasia turule.

Pro Farmi peakontor asub Soomes, kuid ettevõte omab kontoreid ka Eestis, Uruguays ja Brasiilias, kuid lepingulised edasimüüjad on ka suuremates ülemaailmsetes põllumajanduslikes tootmispiirkondades.

Marrone Bio Innovations Inc (NASDAQ: MBII) on kasvule orienteeritud ettevõte, olles suunanäitajaks bioloogiliste taimekaitsevahendite loomisel. Oma toodete arendamisel on MBI läbi testinud üle 18 000 mikroorganismi ja 350 taimeekstrakti. Kasutades oma põhjalikke teadmisi taimede ja mulla mikrobioomidest ning täiustades neid uudsete molekulaarsete tehnoloogiate ja looduslike keemiliste ühenditega, on MBI loonud tänaseks 7 tooteportfelli. Üle 400 väljaantud ja menetluses oleva patentiga preparaadivalikust on MBI praegu turustatavad tooted Regalia®, Stargus®, Grandevo®, Venerate®, Majestene®, Haven® ja Amplitude®, Zelto® ja Zequanox®, lisaks läbimurdelne bioherbitsiid ja biofumigant.

Liitu Põllumajanduse uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Liitu Põllumajanduse uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Meelika Sander-SõrmusPõllumajandus.ee juhtTel: 555 33 789
Jaanus SarapuuReklaami projektijuhtTel: 5166 960