Autor: Anu Lill • 11. oktoober 2019

Eesti kalakasvatajad panid seljad kokku

Foto: Irina Mägi / Scanpix
Kolm avamere kalakasvatajat asutasid ühistu ja hakkavad koos tegema müügi- ja turundustööd.

Ühistu, mille nimeks sai Eesti Avamere Kalakasvanduste Ühistu, asutajateks on PRFoodsi tütarettevõte Redstorm OÜ, Hiiumere Farm OÜ ning Avamere Kalakasvatus OÜ.

PRFoods teatas täna ka börsile, et tema tütarettevõte osales kalakasvatuste ühistu moodustamisel eesmärgiga toetada ja soodustada oma liikmete kalakasvatamisega seotud majanduslikku tegevust ning tõsta seeläbi liikmete konkurentsivõimet. Lisaks märkis ettevõte teates, et tulundusühistu asutamisel osalemine ei ole käsitletav tehinguna seotud isikuga ja PRFoodsi kontserni juhatuse ning nõukogu liikmed ei ole tehingust muul viisil isiklikult huvitatud.

RedStorm OÜ osamakse suurus tulundusühistu asutamisel moodustab kolmandiku tulundusühistu 30 000 eurosest osakapitalist ja läbi ühistulise tegevuse plaanitakse paremini ära kasutada ühistuliikmete avamere kalakasvatamisega seotud võimekusi ja teadmisi ning teha ühist müügi- ja turundustegevust.

Pollumajandus.ee suurtoetajad:
Pollumajandus.ee toetajad:
Liitu Põllumajanduse uudiskirjaga!
Meelika Sander-SõrmusPõllumajandus.ee juhtTel: 555 33 789
Turunduslahenduste osakondTel: 6670 105