Autor: Põllumajandus.ee • 14. oktoober 2019

Põllumehed tegid Operailile käivet

Viljasaak oli tänavu nii suur, et kolis maanteedelt raudteele
Autor: Andras Kralla
Rekordiline teraviljasaak tõi sel aastal esmakordselt viljaveod maanteelt raudteele – Operail vedas rööbastel kahe kuuga enam kui 600 kaubaauto jagu söödavilja nii Sillamäe kui ka Muuga sadamasse.

Järgmisel aastal planeerib Operail vedada kõrghooajal kuni 300 konteinerit nädalas. „Rekordiline teravilja kogus tekitas olukorra, kus viljakoormaga autod seisid kilomeetrite pikkustes järjekordades sadamate laadimisplatsidel. Oleme sel aastal edukalt konkurentsi pakkunud maanteevedudele ning toonud esimese kahe tegutsemiskuuga enam kui 600 kaubaauto jagu vilja raudteele,“ ütles Operaili juhatuse esimees Raul Toomsalu.

„Järgmisel aastal plaanime pea sama palju vedada ühe nädalaga ning kokku viie kuuga loodame mööda raudteed sadamatesse toimetada enam kui 10 000 kaubaauto jagu teravilja," lisas ta.

Statistikaameti värske saagiuuringu andmetel saadi koristatud pinnalt kokku enam kui 1,56 miljonit tonni teravilja, mis on Eesti kõigi aegade suurim teraviljasaak. Maaeluministeeriumi prognoosi kohaselt võib saagikoristuse lõpuks koristatud saada 99% teraviljapinnast ja kogusaagiks kujuneda 1,59 miljonit tonni, mida oleks 3% rohkem kui 2015. aastal, mis on senine rekordaasta, vahendas Statistikaamet oma blogis.

Operail on viimasel ajal arendanud uue teenusena multimodaalseid kaubavedusid ning toonud turule mitmeid uusi riigisiseseid liine. Operaili konteinerveod teenindavad nii Sillamäe kui ka Muuga sadamaid ning esimese tegutsemisaasta jooksul transporditi raudteel enam kui 5600 kaubaauto jagu kaupu.

„Täna veame konteineritega ekspordiks nii Tartu linna, selle ümbruse kui ka laiemalt Kagu-Eesti ettevõtete toodangut,“ lisasToomsalu.

Konteinerites leiab Operaili rongides tee sadamatesse nii saematerjal, killustik, puitpelletid, turvas kui ka viimati uue teenusena lisandunud söödavili.

Jaga lugu
Pollumajandus.ee suurtoetajad:
Pollumajandus.ee toetajad:
Sigrid SõrmusPõllumajandus.ee juhtTel: 555 14 990
Bruno Aleksander DominguesReklaamimüügi projektijuhtTel: 566 64 616