Autorid: Meelika Sander-Sõrmus, Põllumajandus.ee • 29. oktoober 2019

Konekesko Eesti: Messil saab näha uut CLAAS LEXION 6800 TERRA TRAC kombaini

EPA 2019 messil saab näha CLAASi uue põlvkonna mudelit, millel on peal uhiuus peksuagregaat APS SYNFLOW WALKER. Kõigil huvilistel on võimalik virtuaalreaalsuse prillide abil seigelda selle masina sisemuses ning näha masinat hoopis uue külje pealt.
CLAAS LEXION 6800 TERRA TRAC kombain.
Foto: Konekesko Eesti AS

Mida kujutab endast uus peksuagregaat APS SYNFLOW WALKER?

Tänu APS SYNFLOW WALKERile kehtestavad CLAAS LEXION 6000 mudelid põhupuisturiga teraviljakombainidele uue peksu- ja eraldusjõudluse standardi. Sellel uhiuuel peksuagregaadil on 450 mm eelkiirendustrummel, 755 mm peksutrummel (kümne raspellatiga) ja tiiviku ees täiendav eraldustrummel läbimõõduga 600 mm. Agregaadi laius on 6000 sarja mudelitel 1700 mm. Tänu trumli suurele läbimõõdule on kontaktnurk väike: peksutrumlil 132° ja eraldustrumlil 116°. Need näitajad koos trumlikiiruste sünkroniseerimisega tagavad sirge, õrna ja kütusesäästliku materjalivoo. Sellest tulenev aktiivne eralduspind on vastavalt 3,18 m2 ja 2,66 m2.

Kõiki peksukorvi segmente saab CEBISes hüdrauliliselt ja paralleelselt reguleerida, et masina kohandamine põllukultuuri ning tööolude järgi sujuks kiiresti. Ülekoormuskaitse süsteem kaitseb ummistuste eest. Peksutrumli ees olevat korvilatti saab pöörata materjalivoo sisse. See võimaldab agregaadi intensiivsust juhtida erilise täpsusega, et tagada näiteks ohutu odra ivamine. Nagu kõigi muude peksuagregaadi parameetrite juhtimine, nii on ka lati juhtimine CEMOS AUTOMATICusse integreeritud.

Kõigile korvi segmentidele pääseb ligi küljelt ja neid saab lihtsalt vahetada. APS SYNFLOW WALKER, mille trumli kiirus jääb vahemikku 160 kuni 920 p/min, sobib kõigile peksuviljadele.

Järeleraldus toimub LEXION 6000 puhul kuuel põhupuisturil. Iga põhupuisturi pikkus on 3800 mm. Põhupuisturite pindala on 6,46 m2.

Mis on selle uue kombaini juures veel ägedat, seda saad juba ise Eesti põllumajanduse aastanäitusele EPA vaatama tulla. Vaata lisainfot EPA messi kohta SIIT.

Liitu Põllumajanduse uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Liitu Põllumajanduse uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Meelika Sander-SõrmusPõllumajandus.ee juhtTel: 555 33 789
Jaanus SarapuuReklaami projektijuhtTel: 5166 960