Autor: Põllumajandus.ee • 11. november 2019

CLAAS toob turule kaks uut poolroomiktraktorit

Pärast prototüübi esitlemist messil Agritechnica 2017, toob CLAAS 2020. aastal müügile kaks mudelit oma ainulaadsete täisvedrustusega poolroomiktraktorite tootesarjast – 960 TERRA TRAC ja 930 TERRA TRAC.
CLAAS esitleb traktoreid AXION 960 TERRA TRAC ja AXION 930 TERRA TRAC.
Foto: CLAAS

CLAAS esitleb traktoreid AXION 960 TERRA TRAC (445 hj/327 kW) ja AXION 930 TERRA TRAC (355 hj/261 kW) – esimesed täisvedrustusega poolroomiktraktorid. Peamiseks uuenduseks on vedrustusega roomikusüsteemi TERRA TRAC lisamine, mis põhineb tehnoloogial, mida CLAAS on kombainidel kasutanud juba rohkem kui 20 aastat. TERRA TRAC-iga varustatud poolroomiktraktori kontseptsioon pakub suurt paindlikkust. See annab traktorile suure veojõu pinnasest või maastikust olenemata ning võimaldab samal ajal järelveetavate või haagisseadmete kasutamist väga aeglastel töökiirustel.

Oma vedrustatud roomikute ja vedrustatud esisillaga ühendab AXION 900 TERRA TRAC roomiktraktori veojõu ja pinnasekaitse eelised standardtraktori mugavusega. Tänu tugirullikute eraldi vedrustusele tagab TERRA TRAC-i roomiksüsteem alati optimaalse kontakti maapinnaga ja maksimaalse kontaktpinna. See muudab liikumise AXION 900 TERRA TRAC-iga mugavaks ja tõhusaks nii maanteel kui ka põllul isegi suurtel kiirustel (kuni 40 km/h).

Roomikud on juhtimisabisse täielikult integreeritud. AXION-i tagasild on TERRA TRAC roomikute paigaldamiseks spetsiaalselt kohandatud. Tagumisi rattaid toetava silla kaitselehtri asemele on paigaldatud spetsiaalsed TERRA TRAC-i toed. Need toed ühtlustavad kõrgusvahe, võimaldavad pendelliikumist vahemikuks 23° ja kaitsevad veovõlli. Et neid saaks traktoritel kasutada, on TERRA TRAC roomikud spetsiaalselt kohandatud raskete veotööde nõuetele; roomikute sees olevat ülekannet on tugevdatud suurema pöördemomendi edastamiseks ja veoratas on suuremaks tehtud. Veoratta spetsiaalselt ehitatud hõõrdeplokid kannavad veojõud usaldusväärselt roomikulindile ja tagavad samal ajal kontaktpindade põhjaliku isepuhastuvuse.

Tänu arukale juhtimiskontrollile saab roomikutega teha kitsaid pöördemanöövreid. Juht saab roolimehhanismi kasutusulatuse reguleerimiseks aktiveerida CEBIS-es juhtimisabi.

Neli roomikulaiust, mille välislaius on väiksem kui kolm meetrit. AXION 900 TERRA TRAC on saadaval roomikulaiustega 18 tolli (457 mm), 25 tolli (635 mm), 29 tolli (735 mm) ja 35 tolli (890 mm). Kõigi nelja roomikulaiuse korral jääb traktori välislaius kolme meetri piiridesse. AXION TERRA TRAC-i töökaal on 16,5 tonni. Kui sõiduki lubatud täismass on 22 tonni, annab see kandevõimeks 5,5 tonni.

TERRA TRAC roomikutega on võimalik reguleerida traktori kliirensit. CEBIS-es saab väga lihtsalt seadistada erinevaid kõrgusi vahemikus 120 mm. See võimaldab näiteks haakeseadme veopunkti reguleerida optimaalsesse asendisse haakepunkti kõrgusest kõrgemale.

Lisaks TERRA TRAC roomikute integreerimisele on CLAAS muutnud ka kütusepaagi ehitust ja asukohta. Paagi maht on nüüd 860 liitrit, mis sobib ideaalselt pikkadeks tööpäevadeks.

Liitu Põllumajanduse uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Liitu Põllumajanduse uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Meelika Sander-SõrmusPõllumajandus.ee juhtTel: 555 33 789
Jaanus SarapuuReklaami projektijuhtTel: 5166 960