Autor: Põllumajandus.ee • 12. november 2019

Maaülikool kutsub mullapäevale

5. detsember 2019 algusega kell 10 toimub Eesti Maaülikooli aulas traditsiooniline Mullapäev.
Muld on üks kõige oluliseim maavara.
Autor: Pixabay

X Mullapäev käsitleb peamiselt teaduse, praktika, poliitika ja seadusandluse seoseid. Rahvusvaheliselt on tänavu võtmeteemaks erosioon. Lisaks tulevad jutuks muutused põllu- ja metsamuldades, maaparanduse roll muutuvas kliimas, mulla kvaliteedi hindamise nutilahendused ja muldade lupjamise küsimused. Päeva võtab kokku paneeldiskussioon sidusteemal „Poliitika ja seadusandlus mulla poolt või vastu?“.

Traditsiooniliselt kuulutatakse välja aasta muld 2020. Tänavu saame väärtustada Eesti mullateaduse järjepidevuse ja arengu vundamendiks olnud õppetooli 100. aastapäeva ning valdkonna pikaaegse eestvedaja Loit Reintami 90. sünniaastapäeva.

Kõiki huvilisi oodatakse esitama mulla temaatikaga seonduvaid stendiettekandeid (võib olla nii eesti kui ka inglise keeles; pealkiri ja ettekandjate nimed saata veebis oleva registreerimisvormi kaudu hiljemalt 27. novembriks).

Mullapäeva päevakava leiad SIIT. Registreerumine registreerumisvormi vahendusel või telefonil 7313537.

X Mullapäeva korraldab Eesti Maaülikool ja Maaeluministeerium koostöös Eesti Mullateaduse Seltsiga. Üritust toetab Euroopa Liit.

Jaga lugu
Pollumajandus.ee suurtoetajad:
Pollumajandus.ee toetajad:
Sigrid AunapPõllumajandus.ee juhtTel: 555 14 990
Kim LaanveeReklaamimüügi projektijuhtTel: 588 07 751