Autor: Põllumajandus.ee • 12. november 2019

Maaülikool kutsub mullapäevale

5. detsember 2019 algusega kell 10 toimub Eesti Maaülikooli aulas traditsiooniline Mullapäev.
Muld on üks kõige oluliseim maavara.
Foto: Pixabay

X Mullapäev käsitleb peamiselt teaduse, praktika, poliitika ja seadusandluse seoseid. Rahvusvaheliselt on tänavu võtmeteemaks erosioon. Lisaks tulevad jutuks muutused põllu- ja metsamuldades, maaparanduse roll muutuvas kliimas, mulla kvaliteedi hindamise nutilahendused ja muldade lupjamise küsimused. Päeva võtab kokku paneeldiskussioon sidusteemal „Poliitika ja seadusandlus mulla poolt või vastu?“.

Traditsiooniliselt kuulutatakse välja aasta muld 2020. Tänavu saame väärtustada Eesti mullateaduse järjepidevuse ja arengu vundamendiks olnud õppetooli 100. aastapäeva ning valdkonna pikaaegse eestvedaja Loit Reintami 90. sünniaastapäeva.

Kõiki huvilisi oodatakse esitama mulla temaatikaga seonduvaid stendiettekandeid (võib olla nii eesti kui ka inglise keeles; pealkiri ja ettekandjate nimed saata veebis oleva registreerimisvormi kaudu hiljemalt 27. novembriks).

Mullapäeva päevakava leiad SIIT. Registreerumine registreerumisvormi vahendusel või telefonil 7313537.

X Mullapäeva korraldab Eesti Maaülikool ja Maaeluministeerium koostöös Eesti Mullateaduse Seltsiga. Üritust toetab Euroopa Liit.

Liitu Põllumajanduse uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Liitu Põllumajanduse uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Meelika Sander-SõrmusPõllumajandus.ee juhtTel: 555 33 789
Jaanus SarapuuReklaami projektijuhtTel: 5166 960