Autor: Jaanus Vogelberg • 25. november 2019

Galerii: M.V.Wool ei lasknud esialgu VTAd sisse, kohale tuli ka politsei

M.V.Wool ei lasknud esialgu VTAd sisse, kohale tuli ka politsei.
Foto: Liis Treimann
Pärast tänast M.V.Woolu pressikonverentsi suleti tehase sissepääsud ja ligikaudu pool tundi ei lastud tehasesse veterinaarameti ametnikke, kes tulid kontrollima, kas kalatööstus järgib täna langetatud VTA otsust sulgeda M.V.Woolu tehased. Lõpuks neile siiski uksed avati.

Täna lõunal esitas veterinaar- ja toiduamet (VTA) kalatööstusele M.V.Wool ettekirjutuse, mille kohaselt pidi ettevõte lõpetama kohe Harkus ja Vihterpalus tegevuse. Täna õhtul ettekirjutuse täitmist kontrollima tulnud VTA ametnikke Harku tehasesse esialgu sisse ei lastud, kuigi M.V.Wool oli lubanud keskpäeval ettekirjutust täita.

VTA peadirektori asetäitja Olev Kalda sõnul sündis M.V.Woolu tehaste sulgemise otsus põhjaliku analüüsi tulemusel. „Kuna ettevõtte senised tegevused pole taganud ohu maandamist, siis ettevõtte toidukäitlemise peatamine on meede tagamaks, et tarbijani ei jõuaks haigustekitajaga saastunud toit,“ selgitas Kalda.

M.V.Wool leiab, et täna kell 11.48 VTA peadirektori Indrek Halliste allkirjastatud ettekirjutus on põhjendamatu ja ebaproportsionaalne, kuna VTA on avalikkusele kinnitanud, et tarbijateni jõudev toit on ohutu.

Fotod: Liis Treimann
Liitu Põllumajanduse uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Liitu Põllumajanduse uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Meelika Sander-SõrmusPõllumajandus.ee juhtTel: 555 33 789
Jaanus SarapuuReklaami projektijuhtTel: 5166 960