Autor: Põllumajandus.ee • 30. november 2019

EKRE esitab maaeluministri kohale Ida-Viru taluliidu juhi Arvo Alleri

Eesti Konservatiivse Rahvaerakonna (EKRE) kandidaat maaeluministri kohale on Ida-Virumaa Talupidajate Liidu tegevjuht Arvo Aller, kinnitas ERR-ile EKRE esimees Mart Helme.
EKRE esitab maaeluministri kohale Ida-Viru taluliidu juhi Arvo Alleri.
Foto: Eestimaa Talupidajate Keskliit

Mart Helme ütles ERR-ile, et uue maaeluministri kandidaat selgus juba kolmapäeva õhtul, mil Arvo Aller andis oma nõusoleku.

"Arvo on meie erakonna liige ja võiks öelda, et ta on olnud pikki aastaid meie erakonna tugisammas Ida-Virumaal. Ta on praktiliselt kogu oma teadliku elu tegelenud maaelu ja põllumajandusega. Ta on meie hinnangul väga kompetentne," kirjeldas EKRE juht.

Helme sõnul ootab Allerit uues ametis raske olukord. "Ministeerium on selgelt liimist lahti, kaks tippjuhti on läinud. Ega meie ei tea ju hetkel, mis meeleolud seal on. Tal kindlasti tuleb hakata sildasid ehitama, nii mõndagi inimest rahustama, aga võib-olla ka nii mõndagi inimest korrale kutsuma. Nii et kerge tal olema ei saa," rääkis Helme.

Tema sõnul oodatakse Allerilt sel nädalal töölt vabastatud maaeluminister Mart Järviku töö jätkamist.

Uue ministri ametisse asumine sõltub Helme sõnul sellest, millal saab peaminister Jüri Ratas, kes viibib ligi nädal aega Eestist eemal, teha presidendile ettepaneku ja kas president selle kinnitab. Helme hinnangul võib Alleri ametisse asumine lükkuda ka ületulevasse nädalasse.

Helme ütles, et uuel maaeluministril on vaja ka nõunikke, uut kantslerit. "Kui täiesti ausalt rääkida, siis on ministril vaja nõunikke, kantslerit, aga võib-olla veel uusi inimesi. Me ei oska öelda. Meil on praegu suhteliselt pikk nimekiri nendest võimalikest kandidaatidest, kes võiksid ühte, teist või kolmandat ametit täita."

Aller pole veel peaminister Jüri Ratasega kohtunud.

Aller on sündinud 1973. aastal Kohtla-Järvel. Ta on lõpetanud Eesti Maaülikooli agronoomina. Aller on ka Jõhvi vallavolikogu liige ja maaelukomisjoni aseesimees.

Aller kuulub Eesti Maaelu Nõuandeteenistuse juhatusse, Eesti Noortalunike ridadesse ja Eesti konsulentide ühingusse. Aastatel 2008-2018 oli ta konsulentide kutsekomisjoni liige, sellest viimased kuus aastat esimees. Tal on taimekasvatuskonsulendi, maaettevõtluse ja finantsmajanduse konsulendi kvalifikatsioon.

Aller on Eesti Konservatiivse Rahvaerakonna liige alates 15. detsembrist 2002.

EKRE moodustati 2012. aastal Eestimaa Rahvaliidu reorganiseerimise tulemusel. 2002. aastal juhtis Rahvaliitu Villu Reiljan.

Ta on abielus ja üles kasvatanud kaks last.

Allikas: ERRi uudisteportaal

Liitu Põllumajanduse uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Liitu Põllumajanduse uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Meelika Sander-SõrmusPõllumajandus.ee juhtTel: 555 33 789
Jaanus SarapuuReklaami projektijuhtTel: 5166 960