Autor: Põllumajandus.ee • 2. jaanuar 2020

M.V.Wooli kalatehas saadi uuesti tööle

Kui Vihterpalu tehase sai M.V.Wool uuesti tööle, siis Harku tehas on endiselt suletud.
Foto: Liis Treimann
Listeeriaskandaali tõttu tehased sulgenud M.V.Wooli Vihterpalus asuv tehas hakkas uuesti tööle, teatas ettevõte.

Vihterpalu tehases hakati tegema tootmiseks ettevalmistusi täna ennelõunal ning alates järgmisest nädalast jõuavad M.V.Wooli kalatooted kaubandusvõrku, ütles M.V.Wooli nõukogu esimees Meelis Vetevool ettevõtte pressiteates. "Ühtlasi tähendab see, et 30 töötaja puhul jääb koondamine ära,“ märkis Vetevool.

M.V.Wool teatas, et võtab tootmise alustamisel proovid esimestest tootepartiidest. "Edaspidi M.V.Wool partiipõhiselt enam Vihterpalu toodangut kontrollima ei pea, kuid peab järgima nullpiirmäära 25 grammis tootes, mis kehtis M.V.Woolile Vihterpalu kalatööstuses enne ettekirjutusi," teatas ettevõte.

Tasub teada

M.V.Wooli süvapuhastuse läbinud Vihterpalu tehases valmivad soolaheeringas, külm- ja kuumsuitsutooted heeringast ja teistest merekaladest, samuti heeringas erinevates kastmetes ning marineeritud tooted.

Vihterpalus ei valmista M.V.Wool lõhe- ja forellitooteid.

Aasta lõpus tühistas veterinaar- ja toiduamet 25. novembril 2019 tehtud ettekirjutuse Vihterpalu tehase kohta ning lubas ettevõttel sealses tootmisüksuses tegevust jätkata.

M.V.Wool täpsustas, et viis Vihterpalu tehases 26. novembrist 11. detsembrini läbi süvapuhastuse. "Seejärel võttis veterinaar- ja toiduamet riikliku järelevalve raames 93 pinnaproovi, mida analüüsiti kolmes akrediteeritud laboris ning mis kõik osutusid listeeriavabaks. Lisaks võttis M.V.Wool enesekontrolli raames 20 pinnaproovi, mis olid akrediteeritud laborite analüüsi põhjal samuti puhtad," teatas tööstusettevõte.

M.V.Wool lisas, et 30. detsembril võttis veterinaar- ja toiduamet 105 pinnaproovi ettevõtte Harku tehases, mis saadeti kontrollimiseks kolme akrediteeritud laborisse.

LOE LISAKS:

M.V.Wool AS-i Vihterpalu tehases võetud 113 pinnaproovi olid puhtad

Liitu Põllumajanduse uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Liitu Põllumajanduse uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Meelika Sander-SõrmusPõllumajandus.ee juhtTel: 555 33 789
Jaanus SarapuuReklaami projektijuhtTel: 5166 960