Autor: Põllumajandus.ee • 3. jaanuar 2020

Kruuse: tõuaretustoetuse ühikumäärad tuleb viia vastavusse tegelike kuludega

Urmas Kruuse teeb maaeluminister Arvo Allerile ettepaneku kohelda põllumehi õiglaselt ning viia tõuaretustoetuse ühikumäärad vastavusse tegelike kuludega.
Rii.gikogu maaelukomisjoni aseesimees Urmas Kruuse
Foto: Jaanus Lensment/Postimees

Riigikogu maaelukomisjoni aseesimees Urmas Kruuse edastas maaeluminister Arvo Allerile kirjaliku ettepaneku kohelda põllumehi õiglaselt ning viia ühikumäärad vastavusse tegelike kulude ja lubatud maksimaalse hüvitamise suurusega.

Alates 2017. aastast kehtivad põllumajandusloomade jõudluskontrolli läbiviimise ja geneetilise väärtuse hindamise määrades väga suured erinevused. Sigade ühikumäärasid on tõstetud mitmekordselt võrreldes teiste põllumajandusloomade ühikumääradega.

Kruuse sõnul on kehtivad tõuaretustoetuse määrad tekitanud loomakasvatussektoris ebaõigluse tunde ning jätnud võimaluse spekulatsioonideks.

Seetõttu teeb Kruuse ettepaneku viia tõuaretustoetuse ühikumäärad vastavusse tegelike kuludega.

Liitu Põllumajanduse uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Liitu Põllumajanduse uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Meelika Sander-SõrmusPõllumajandus.ee juhtTel: 555 33 789
Jaanus SarapuuReklaami projektijuhtTel: 5166 960