Autor: Kristjan Pruul • 9. jaanuar 2020

Toomas Kevvai ei pea enam ametikoha pärast muretsema

Maaeluministeeriumi asekantsler Toomas Kevvai.
Autor: Meelika Sander-Sõrmus
Uus maaeluminister Arvo Aller on sinnapaika jätnud eelmise ministri plaanid kaotada toiduohutusega tegeleva asekantsleri ametikoht.

"Eelmine minister plaanis asekantsleri koha kaotamist ja jõudis selle struktuurimuudatuse ettepanekuga ka valitsuskabinetti, kuid sellisel kujul on see plaan laualt maas," ütles maaeluminister Arvo Aller valitsuse pressikonverentsil.

Novembris otsustas kantsler IIllar Lemettiga tülli läinud eelmine maaeluminister Mart Järvik minna ka ministeeriumi toiduohutuse asekantsleri Toomas Kevvai ametikoha kallale. Siis rääkis Järvik, et sellega tagab ta Eestis toiduohutuse valdkonna töö, kus praegu on probleeme, mida olevat näidanud ka toiduohutuse audit. Plaan tuli üllatusena ka asekantslerina, kes ideega oli tutvunud dokumendiregistri vahendusel.

Lemettist sai Järvik ja tema partei EKRE toona küll lahti, kuid ameti kaotas ka Järvik ise. Neljapäeval nimetati uueks kantsleriks senine Eesti Põllumajandus-Kaubanduskoja juhatuse liige Tiina Saron. "Saame alustada ja jätkata maaeluministeeriumis täis koosseisus juhtkonnaga, see viib meid tööeesmärkidele lähemale, aitab tagada töörahu ja planeerida tegevusi paremini. Meie jaoks kõige tähtsam otsus täna," ütles Aller.

LOE LISAKS:

Tiina Saron sai Maaeluministeeriumi uueks kantsleriks

Põllumajanduskoja juhatus jätkab tööd kaheliikmelisena

Jaga lugu
Pollumajandus.ee suurtoetajad:
Pollumajandus.ee toetajad:
Sigrid SõrmusPõllumajandus.ee juhtTel: 555 14 990
Bruno Aleksander DominguesReklaamimüügi projektijuhtTel: 566 64 616