Autor: Põllumajandus.ee • 20. jaanuar 2020

Wihuri OY omab nüüd John Deere’i esindusõigusi nii Soomes kui ka Eestis

Danish Agro on allkirjastanud lepingu John Deere’i Eesti ametliku põllumajandus- ja aiatehnika esindaja Baltic Agro Machinery varade müügiks Soome ettevõttele Wihuri OY.
Wihuri OY omab nüüd John Deere’i esindusõigusi nii Soomes kui ka Eestis.
Foto: Dan Videtich

Antud tehinguga täidab Danish Agro Euroopa Liidu Konkurentsiameti määratud tingimust kolme Claas-i põllumajandustehnika esindaja: AS Konekesko Eesti, SIA Konekesko Latvija ja UAB Konekesko Lietuva ülejäänud 55% aktsiate omandamiseks. Wihuri OY esindab selle tehinguga nüüd John Deere’i esindusõigusi nii Soomes kui ka Eestis. Baltic Agro Machinery nime kasutusõigus jääb Danish Agrole.

Danish Agro juhatuse esimees Henning Haahr on kokkuleppega rahul. „Baltic Agro Machinery meeskond koosneb kvalifitseeritud ja pühendunud töötajatest ning loovutame ettevõtte Konkurentsiameti nõudmiste tõttu. Seetõttu oli meie jaoks oluline leida ettevõttele ja selle töötajatele hea uus kodu ning olen kindel, et oleme selle leidnud koos Wihuri Oy-ga,“ kommenteeris Haahr.

Wihuri OY ärijuht Jonne Honkanen näeb ettevõtte omandamises suurt potentsiaali. „Näeme antud laienemist nõudlikule ja arenenud Eesti turule loomuliku sammuna pärast John Deere’i edasimüüjaks saamist Soomes. Wihuri strateegia on pakkuda oma klientidele ainult esmaklassilisi tooteid, teenuseid ja lahendusi. Baltic Agro Machinery meeskond on John Deere’ga viimaste aastate jooksul teinud fantastilist tööd. See on suurepärane alus Wihurile töö jätkamiseks. Oleme väga põnevil ja ootame võimalust töötada koos Eesti meeskonna ja klientidega. Meie eesmärk on laieneda ja investeerida põllumajandustehnika ärisse Eestis,“ sõnas Honkanen.

TASUB TEADA

Wihuri OY on Soome rahvusvaheline tööstus- ja kaubanduskontsern. Wihuri neli äriüksust on pakendamine, tehnikakaubandus, Wihuri OY Aarnio ja Wihuri Aviation. Wihuri grupi käive on umbes 1,9 miljardit eurot ja kontsernis töötab 5200 töötajat.

Ettevõte jätkab sama meeskonnaga igapäevast aktiivset müügitööd, tehnika hooldust ja kõikide klientide kõrgetasemelist teenindamist kõigis kolmes keskuses: Tartus, Türil ja Jüris.

Lõpliku kinnituse antud tehingule annab Euroopa Liidu Konkurentsiamet lähipäevil.

Liitu Põllumajanduse uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Liitu Põllumajanduse uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Meelika Sander-SõrmusPõllumajandus.ee juhtTel: 555 33 789
Jaanus SarapuuReklaami projektijuhtTel: 5166 960