Autor: Põllumajandus.ee • 3. veebruar 2020

Uue kindlustusühistu nõukogu esimeheks valiti Olavi Laido

Jaanuari kuu viimasel päeval toimus uue kindlustusfirma, Eesti Kindlustusühistu ÜKS, nõukogu esimene koosolek, kus nõukogu esimeheks valiti endine pikaajaline If Kindlustuse juht Olavi Laido.
Uue kindlustusühistu nõukogu esimeheks valiti Olavi Laido.
Foto: Vallo Kruuser / Ekspress Meedia

Eesti Kindlustusühistu Üks nõukogu esimehe Olavi Laido sõnul on riigikaitse, majandus ja rahandus, sealhulgas kindlustus, meie väga olulised sõltumatuse garantiid. “Eesti pangandus on juba tekkinud, aeg on ka kindlustusel oma koht täita. On selge, et oleme alustanud eestlaste jaoks millegi väga olulisega,” selgitas Laido otsust kindlustusühistuga liituda ning nõukogu esimehe koht vastu võtta.

Taasiseseisvunud Eestis esimene kindlustusühistu nimega Eesti Kindlustusühistu ÜKS asutajaliikmeteks on Eesti Omanike Keskliit, Eesti Põllumajandus-Kaubanduskoda, Eesti Korteriühistute Liit, Eestimaa Talupidajate Keskliit, Tartu Hoiu-Laenuühistu, Eesti Jahimeeste Selts, Eesti Aiandusliit, Eesti Akordioniliit, lisaks kaks ettevõtet ning 13 eraisikut.

Kogu vajaliku info liikmeks astumise ning kõige muu olulise osas leiab Eesti Kindlustusühistu ÜKS kodulehelt www.eky.ee

Kindlustusühistu liikmetena saavad põllumehed kaasa rääkida ühingu arendustegevuses ja teenuste portfelli kujundamisel

Kutsume kõiki põllumehi ja maamajandusettevõtjaid kindlustusühistuga liituma ning soovime uuele kindlustusühistule tuult tiibadesse. Praegu on Eesti inimestel ja ettevõtetel küll võimalus tarbida enamasti väliskapitalil põhinevate kindlustusühingute teenuseid, kuid nüüd tekib kõikidel võimalus kuuluda kindlustusühistu omanikeringi,“ ütles Eesti Põllumajandus-Kaubanduskoja juhatuse esimees ja kindlustusühistu ÜKS nõukogu liige Roomet Sõrmus.

Kindlustusühistu peaeesmärgiks on liikmetele õiglase hinnaga vajalike kindlustusteenuste osutamine. „Tulundusühistu on ettevõtlusvormina põllumajanduses üsna laialt levinud. Kindlustusühistu eripäraks on asjaolu, et kõik ühistu liikmed on võrdselt ühe häälega ka ühistu omanikud. Kindlustusühistu liikmetena saavad põllumehed kaasa rääkida ühingu arendustegevuses ja teenuste portfelli kujundamisel – riskijuhtimine on põllumajanduses üha olulisem,“ lisas Sõrmus.

TASUB TEADA

Kindlustusühistu on tulundusühistu ettevõtluse vormi alaliik, mis võimaldab kindlustusandjana teenuseid pakkuda. Kindlustusühistu luuakse liikmete poolt ja tegevuse peaeesmärk on liikmetele õiglase hinnaga vajalike kindlustusteenuste osutamine. Igal liikmel on üks hääl, sõltumata osakapitali panustamise suurusest.

Liitu Põllumajanduse uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Liitu Põllumajanduse uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Meelika Sander-SõrmusPõllumajandus.ee juhtTel: 555 33 789
Jaanus SarapuuReklaami projektijuhtTel: 5166 960