Autor: Põllumajandus.ee • 6. märts 2020

Läti põllumehed tõid traktorid tänavatele

Läti maanteid ja linnatänavaid ummistasid pikad traktorikolonnid - nii avaldati meelt haldusreformi vastu. Seimis alanud seaduseelnõu teine lugemine võib kesta mitu päeva, sest esitatud on üle 300 muudatusettepaneku ja parlamendi suures saalis peetakse ägedaid väitlusi.
Läti põllumehed tõid traktorid tänavatele.
Autor: ekraanikuva

Lätis oli neljapäeval nii suur protestiaktsioon, mille sarnast võis viimati näha aastate eest, kui pandi masinaile hääled sisse, et võidelda suuremate põllumajandustoetuste nimel, vahendas "Aktuaalne kaamera".

Lätis ei olda niivõrd haldusreformi kui sellise vastu, kuid samas pole leitud ka enamikule sobivat lahendust - nii uue haldusjaotuse, nimede kui ka ülesannete suhtes. Nii sõitsidki maainimesed üle Läti oma põllutehnikaga teedele ja tänavaile, et avaldada rahulolematust.

Eesti piiri lähedal asuv Strenci on üks neist paigust, kus elavad inimesed pole rahul kavandatava reformiga. Neid tõmbab rohkem suurema keskuse Valmiera kui väikese linna Valka poole.

Loe pikemalt ERRi uudisteportaalist.

Jaga lugu
Pollumajandus.ee suurtoetajad:
Pollumajandus.ee toetajad:
Sigrid SõrmusPõllumajandus.ee juhtTel: 555 14 990
Bruno Aleksander DominguesReklaamimüügi projektijuhtTel: 566 64 616