Autor: Põllumajandus.ee • 6. märts 2020

Läti põllumehed tõid traktorid tänavatele

Läti maanteid ja linnatänavaid ummistasid pikad traktorikolonnid - nii avaldati meelt haldusreformi vastu. Seimis alanud seaduseelnõu teine lugemine võib kesta mitu päeva, sest esitatud on üle 300 muudatusettepaneku ja parlamendi suures saalis peetakse ägedaid väitlusi.
Läti põllumehed tõid traktorid tänavatele.
Foto: ekraanikuva

Lätis oli neljapäeval nii suur protestiaktsioon, mille sarnast võis viimati näha aastate eest, kui pandi masinaile hääled sisse, et võidelda suuremate põllumajandustoetuste nimel, vahendas "Aktuaalne kaamera".

Lätis ei olda niivõrd haldusreformi kui sellise vastu, kuid samas pole leitud ka enamikule sobivat lahendust - nii uue haldusjaotuse, nimede kui ka ülesannete suhtes. Nii sõitsidki maainimesed üle Läti oma põllutehnikaga teedele ja tänavaile, et avaldada rahulolematust.

Eesti piiri lähedal asuv Strenci on üks neist paigust, kus elavad inimesed pole rahul kavandatava reformiga. Neid tõmbab rohkem suurema keskuse Valmiera kui väikese linna Valka poole.

Loe pikemalt ERRi uudisteportaalist.

Liitu Põllumajanduse uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Liitu Põllumajanduse uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Meelika Sander-SõrmusPõllumajandus.ee juhtTel: 555 33 789
Jaanus SarapuuReklaami projektijuhtTel: 5166 960