Autor: Põllumajandus.ee • 10. märts 2020

Külli Annamaa nimetati Teravmägede ülemaailmse seemnepanga nõuandekogu liikmeks

ETKI geenipanga juhataja Külli Annamaa osales Teravmägede ülemaailmse seemnepanga rahvusvahelise nõuandekogu kohtumisel ja ta nimetati ülemaailmse seemnepanga nõuandekogu liikmeks 2020.-2021. aastaks.
Teravmägede ülemaailmse seemnepanga külastus.
Foto: ETKI

Koosolekul vaadati üle seemnepanga tegevus ja protseduurid, uute turvalisuse meetmete rakendamise ja avalikkuse teavitamise dokumendid ning arutatati seemnete eluvõime säilimise pikaajalise katse (kestus 100 aastat) alustamist.

Teravmägede ülemaailmse seemnepanga rahvusvahelise nõuandekogu (International Advisory Panel of Svalbard Global Seed Vault) külastas seemnepanka, et hinnata olukorda pärast jahutus- ja turvaseadmete uuendamist.

7-liikmelist nõuandekogu juhib Rahvusvahelise põllumajanduskultuuride geneetiliste ressursside lepingu juhtkomitee 9. istungijärgu juhataja Yasmina El Bahloul.

25.02.2020 toimus Teravmägedel delegatsioonide kõrgetasemeliste ametlike esindajate tippkohtumine, millele järgneb 36 geenipanga valikkogude (60 000 säilikut) seemnepanka üleandmise tseremoonia.

Eesti Taimekasvatuse Instituudi geenipanga seemnete esimene kogum hoiustati Teravmägede seemnepangas 2018. aastal.

LOE LISAKS:

Tänavused Maaülikooli aasta vilistlased on Külli Annamaa ja Margus Ameerikas

Liitu Põllumajanduse uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Liitu Põllumajanduse uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Meelika Sander-SõrmusPõllumajandus.ee juhtTel: 555 33 789
Jaanus SarapuuReklaami projektijuhtTel: 5166 960