Autor: Põllumajandus.ee • 18. märts 2020

UAB Dotnuva Baltic sai kolmes Balti riigis Agrisemi volitatud esindajaks

Viimased aastad on põllumajandusele olnud katsumusterohked. 2017. aasta oli vihmane, kaks järgnevat aastat põuased. Muutuvad kliimatingimused sunnivad lahendusi otsima. Üheks neist on jätkusuutlik põllumajandus, mida ka Euroopa Liit edendab.
UAB Dotnuva Baltic sai kolmes Balti riigis Agrisemi volitatud esindajaks
Foto: UAB Dotnuva Baltic

Jätkusuutliku põllumajanduse eesmärkide valguses räägitakse pinnase struktuurist, seisukorrast ja bakteriaalsest aktiivsusest. Bakterite ja muude mikroorganismide elavdamisega saab vähendada pestitsiidide ja väetiste kogust. Ent kõige tähtsamaks jääb saagikuse stabiilsuse saavutamine ning seda erinevate ilmastikutingimuste juures.

Minimaalne pinnase segamine

Eelnevate eesmärkide poole püüdlemisel tuleb pinnast võimalikult vähe segada ja jätta orgaanika pealmisesse pinnasekihti või pinnase peale. Mitte kõikide tootjate tehnika ei suuda selliste ülesannetega toime tulla. Eesmärgiga leida sellele lahendus, asus Dotnuva Baltic tänavu jaanuarist esindama Euroopas tuntud Prantsuse ettevõtet Agrisem. Vastav ettevõte on juba ammusest ajast tuntud minimaalsete põlluharimise tehnoloogiate poolest.

Kasvav vajadus laiema tehnika järele

Viimastel aastatel on täheldatud aina suuremat vajadust laia ja võimsama tehnika järele. Kui farmides jääb tööjõudu puudu, on ainus väljapääs vahetada kaks nõrgemat traktorit ühe võimsa vastu. Kasvanud on vajadus ka laiapinnalise maaharimistehnika järele. Tootja Agrisem pakub laiapinnalisi ketas- ja piiäkkeid tööpinnaga kuni 12 meetrit, piidega kombineeritud randaale, mis valmistavad pinnase ühe sõiduga külviks ette, ning muidugi aluspinnase sügavkobesteid, mis on sellele ettevõttele tõenäoliselt ka kõige rohkem populaarsust toonud.

Kaheaastane garantii

Agrisemi oluline eripära seisneb aga eelkõige selles, et nende maaharimisriistad on ette nähtud profifarmidele, mida on Baltikumi riikides palju. Kõigis Baltikuni riikides kehtib Agrisemi tehnikale erandlikult ka kaheaastane garantii.

SLY BOSS otsekülvaja

Sellel aastal allkirjastas Agrisem koostöökokkuleppe ka ettevõttega SLY BOSS ning lisas oma pakutavasse tootevalikusse otse- ja lintkülvi tööriistad. SLY BOSSi külvik on turul unikaalne ühekettaline kaldnurgaga tööriist, mis asetab seemne kõrrepõldu. Külvata saab kohe pärast kombaini või tüüpõllu töötlemist õleäkkega, mis harib pinnast kuni 3 cm sügavuselt ja kiirendab nõnda kõrte lagunemisprotsessi. See harimismeetod aitab säästa aega, kütust ja muid kulusid.

UAB Dotnuva Baltic on esimestest asutamispäevadest peale olnud eeskujuks ja pakkunud põlluharijatele üksnes kõige moodsamat tehnikat, mis aitab tõsta tasuvust ja suurendada töö produktiivsust. Dotnuva Balticu spetsialistid on põllumeestele juba pikka aega pakkunud profinõustamist ning aidanud nende harimistehnoloogia järgi valida kõige sobivamad tööriistad ja lahendused. Usume, et ka meie tooteportfelli lisandunud uued tipptasemel tooted aitavad farmidel kasvada ja tugevamaks saada.

Lai valik tooteid

Üksikasjalikuma tehnilise informatsiooni Agrisemi peamiste toodete kohta, mida ettevõte Dotnuva Baltic tänavu kevadest pakub, leiad alljärgnevalt:

- Otsekülvik SLY BOSS (töölaius kuni 12 m)

- Hooldusäke Turbo Mulch (töölaius kuni 8,6 m)

- Raske kultivaator Vibromulch (töölaius kuni 12 m)

- Piiäke Agromulch (töölaius kuni 8 m)

- Randaal Disc-O-Mulch Gold (töölaius kuni 12 m)

- Cultiplow aluspinnase kobestid

Rohkem infot Agrisem toodete kohta küsi oma piirkonna müügijuhilt. Kontaktid leiad SIIT.

Liitu Põllumajanduse uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Liitu Põllumajanduse uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Meelika Sander-SõrmusPõllumajandus.ee juhtTel: 555 33 789
Jaanus SarapuuReklaami projektijuhtTel: 5166 960